Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
MAZIKEΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Καθημερινή πολιορκία της ισραηλινής πρεσβείας

«Εξω οι δολοφόνοι από την Παλαιστίνη». Αυτό ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε σε μία ακόμη δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Ιντιφάντα, που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μέλη φιλειρηνικών κινήσεων και συνδικάτων, Παλαιστίνιοι που ζουν στη χώρα μας και άλλοι μαζικοί φορείς, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της δολοφονικής πολιτικής των Μπους - Σαρόν, έκαψαν σημαίες του Ισραήλ και απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την υποκριτική πολιτική των «ίσων αποστάσεων».

Δύο Παλαιστίνιοι δεμένοι με αλυσίδες και πεσμένοι στα γόνατα και πίσω τους δύο άλλοι διαδηλωτές, που φορούσαν κράνη του ναζιστικού στρατού, ήταν η πιο χαρακτηριστική στιγμή της χτεσινής κινητοποίησης. Με αυτό το δρώμενο, αλλά και με τα συνθήματα που έγραφαν στα πανό και τις πικέτες τους, οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να δηλώσουν προς τους Ισραηλινούς: Μην κάνετε τα εγκλήματα που σας έκαναν.

Μεταξύ των διαδηλωτών, βρέθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της μαζικής κινητοποίησης του ελληνικού λαού υπέρ του αγώνα των Παλαιστινίων, για να αποκτήσουν τη δική τους ανεξάρτητη πατρίδα, αλλά και για να ανατρέψουν τα δολοφονικά σχέδια της «νέας τάξης» στην περιοχή. «Κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, όταν συντελούνται τέτοια εγκλήματα», υπογράμμισε ο Γ. Κατημερτζής. Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε και ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, Π. Μακρής.


Η πολιορκία της ισραηλινής πρεσβείας θα συνεχίζεται καθημερινά μέχρι την Τρίτη το βράδυ, όπως αποφάσισαν δεκάδες συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς της Αττικής, σε πλατιά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού θα κορυφωθούν στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, που θα γίνει την Τετάρτη 10 Απρίλη στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Επίσης, κύρια επιδίωξη όλων των μαζικών φορέων είναι να ξεδιπλωθούν πολύμορφες δραστηριότητες σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, στους χώρους δουλιάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων καλούν το λαό της Αττικής να ξεσηκωθεί μαζικά για να ματαιώσει τον αφανισμό του παλαιστινιακού λαού και να απαιτήσει τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η πολιορκία της ισραηλινής πρεσβείας ξεκινά καθημερινά στις 7 το απόγευμα και για σήμερα έχει αποφασιστεί να συμμετάσχουν φορείς από το Δήμο Αθήνας. Αύριο, Σάββατο, από Αιγάλεω, Περιστέρι, Αγία Βαρβάρα, Πετρούπολη, Ιλιον, Ζεφύρι, Αγ. Αναργύρους, Καματερό, τη Δευτέρα, 8 Απρίλη, από Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Γαλάτσι, Καλογρέζα, Ν. Ηράκλειο και την Τρίτη από Καλλιθέα, Ταύρο, Ν. Σμύρνη, Αλιμο, Ελληνικό, Π. Φάληρο, Μοσχάτο, Επιτροπές Ειρήνης ΔΕΚΟ και Τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ