Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Να σταματήσει τώρα το αιματοκύλισμα!

Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Ρ. Φεραίου των Τρικάλων, παρά την καταρρακτώδη βροχή

Φωνή αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της ισραηλινής επέμβασης ήχησε χτες στην πόλη των Τρικάλων. Αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, εκατοντάδες Τρικαλινοί και Τρικαλινές, καθώς και όλοι οι φορείς του νομού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, που έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην πορεία που ακολούθησε, για ν' απαιτήσουν να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού, για να δηλώσουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα αλληλεγγύης. Και βεβαίως, για να καταγγείλουν την ιμπεριαλιστική «Νέα Τάξη Πραγμάτων» που δίνει «γη και ύδωρ» στην ισραηλινή επέμβαση.

Μαχητική ήταν και η παρουσία των νέων, που με τα συνθήματά τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στ' αδέλφια τους, τα ηρωικά παιδιά της Παλαιστίνης, που αντιστέκονται σθεναρά στο στρατοκρατούμενο καθεστώς του Ισραήλ.

Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η στιγμή όταν από το βήμα του συλλαλητηρίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Παλαιστίνιος λογοτέχνης - ποιητής Σάνι Ριμάουοϊ και τα λόγια με τα οποία περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που ζει ο λαός του.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν επίσης οι: Κ. Τσιτσιάς, γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, ο Β. Σιδέρης, εκπρόσωπος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, ο Δ. Κάβουρας, εκπρόσωπος της Αντιπολεμικής Αντιιμπεριαλιστικής Κίνησης και ο Γ. Παλατζάς, εκπρόσωπος της Κίνησης «ΚΕΑΔΕΑ» και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Τρικάλων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Σπαθής, δήμαρχος Τρικκαίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ