Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Επιβεβαιώνεται η φονική ενέδρα στους Αιγύπτιους ψαράδες

Με την κατάθεση αυτήν τη φορά του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αχμεντ Αμπού Χάμεντ, ο οποίος μαζί με συμπατριώτες του υπέστη την άγρια δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, συνεχίστηκε την Παρασκευή η δίκη στο Εφετείο Αθήνας. Και αυτός ο μάρτυρας, περιγράφοντας την αγριότητα της οργανωμένης επίθεσης από τους χρυσαυγίτες, είπε ότι περίπου 20 άτομα χτυπούσαν «με ξύλα, πέτρες και σίδερα την πόρτα και το παράθυρο του σπιτιού μας. Ηταν αποφασισμένοι να 'ρθούνε να σκοτώσουνε. Ρίξανε μέσα πυροσβεστήρα για να βγούμε εμείς έξω». Με τη σειρά του επίσης κατέθεσε ότι κάποιοι από το τάγμα εφόδου φορούσαν μπλούζες της ΧΑ, ενώ περιέγραψε και τον Α. Πανταζή, που ήταν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους άλλους. «Είναι 100% αυτοί», είπε χαρακτηριστικά για τους Αγριογιάννη και Πανταζή.

Μάλιστα για τον Πανταζή, καταδικασμένο ναζιστή πυρηνάρχη Περάματος της ΧΑ, ο μάρτυρας είπε ότι ήταν σε ρόλο αρχηγού, έβριζε και φώναζε. Ο Αιγύπτιος ψαράς αναγνώρισε και τους τρεις άλλους χρυσαυγίτες, τον Θ. Μαρία, τον Κ. Παπαδόπουλο και τον Μ. Ευγενικό, έξω από το σπίτι του. Ο μάρτυρας είπε για τους χρυσαυγίτες, που έχει αναγνωρίσει στο ΑΤ Κερατσινίου, ότι «τους είδα φάτσα με φάτσα». Οταν μάλιστα ρωτήθηκε γιατί η πρώτη κατάθεσή του (στην αστυνομία) δεν αναφέρει τη Χρυσή Αυγή, απάντησε: «Εγώ το είπα».

Σχετικά με τον Αιγύπτιο αλιεργάτη Αμπουζίντ, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού και τον μακέλεψαν, είπε πως «έλεγε ότι θα πεθάνει» και πως έκανε τουλάχιστον έναν χρόνο να ξαναπερπατήσει ή να μπορεί να τραφεί χωρίς να λιώνει το φαγητό του. Αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι τους επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες, απάντησε: «Γιατί θέλανε να διώξουνε όλους τους ξένους, μας χτύπησαν γιατί είμαστε ξένοι. Λέει, άμα χτυπήσω αυτόν, οι άλλοι θα φοβούνται και θα φύγουν...».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν την άγρια δολοφονική επίθεση που υπέστησαν, ο ναζιστής τότε βουλευτής Ι. Λαγός είχε προαναγγείλει το έγκλημα, καθώς, όπως αποδεικνύεται, η Χρυσή Αυγή είχε επανειλημμένα στοχοποιήσει τους Αιγύπτιους ψαράδες της περιοχής, ενώ σε σχετικό βίντεο εμφανίζεται να λέει ότι «από εδώ και πέρα θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δολοφονικό τάγμα εφόδου(2023-05-11 00:00:00.0)
Ενα συνοπτικό χρονικό της δίκης(2020-10-03 00:00:00.0)
H ναζιστική ιδεολογία αναπόφευκτα οδηγεί στην εγκληματική δράση(2016-12-07 00:00:00.0)
«Είχα ακούσει ότι ο Λαγός είχε μιλήσει για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες»(2016-10-15 00:00:00.0)
Σήμερα ξεκινά η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες(2016-09-09 00:00:00.0)
Κατέθεσαν υπόμνημα στο Συμβούλιο Εφετών(2014-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ