Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί

Από την κινητοποίηση στις Σέρρες
Από την κινητοποίηση στις Σέρρες
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη των Σερρών πραγματοποίησαν, την Κυριακή, μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν πλήθος λαού των Σερρών, σωματεία και φορείς.

Συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο κάτω από το γραφείο του πρώην υπουργού Μεταφορών και υποψήφιου βουλευτή Κώστα Αχ. Καραμανλή κρατώντας πανό όπου απεικονιζόταν το μεγάλο πανό - φωτογραφία του τόπου του εγκλήματος που έγραφε «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ - 57 ΨΥΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ».

Μέσα από την κινητοποίηση αλλά και από τις ομιλίες εκφράστηκε η δυσαρέσκεια στην υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μεταφορών. Στην κινητοποίηση μίλησαν δύο γονείς, μέλη του συλλόγου των θυμάτων και εκπρόσωπος των μηχανοδηγών.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών νομού Σερρών, Κατερίνα Αμπαλάκη - Ποιμενίδου, η οποία ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και σημείωσε: «Εμείς δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτό το έγκλημα όσο και αν το προσπαθήσουν. Μέσα από τις δράσεις και την πρωτοβουλία που έχουμε πάρει ήδη ως σωματεία και φορείς του νομού μας συσπειρώσαμε τον σερραϊκό λαό και θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση μέχρι να αποδοθούν πραγματικά οι ευθύνες, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και όχι να κουκουλωθεί το έγκλημα».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση των ονομάτων των 57 νεκρών και με πορεία στους κεντρικούς δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ