Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στο εργοστάσιο της «EMFI» σήμερα η κάλπη των αρχαιρεσιών

Σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής καλεί τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «EMFI» (πρώην «ΕΒΓΑ») το ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου τους. Η κάλπη του κλαδικού Συνδικάτου θα τοποθετηθεί στο εργοστάσιο σήμερα (από τις 10 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.). Επίσης σήμερα θα γίνει η εκλογή της νέας Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας του επιχειρησιακού Σωματείου.

Στο κάλεσμά του το επιχειρησιακό Σωματείο αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία του οργανωμένου αγώνα, θυμίζοντας την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση, με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενου την ώρα της δουλειάς. Ενός αγώνα ο οποίος έθεσε στο επίκεντρο τις ελλείψεις προσωπικού, την εντατικοποίηση και την απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας, ασκώντας πίεση στην εργοδοσία για λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Επίσης, το Σωματείο καλεί την Τρίτη 9 Μάη σε Γενική Συνέλευση στη 1 μ.μ., όπου οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν τις παραπέρα κινήσεις τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Προσπάθεια παρεμπόδισης από την εργοδοσία της «ΝΙΚΑΣ»

Στο μεταξύ, το κλαδικό Συνδικάτο καταγγέλλει την άρνηση της εργοδοσίας στην επιχείρηση «ΝΙΚΑΣ», την περασμένη Παρασκευή, να επιτρέψει την πραγματοποίηση των εκλογών του εντός του χώρου του εργοστασίου. Η εργοδοσία μάλιστα επικαλέστηκε ...«λόγους ασφαλείας», που, όπως σχολιάζει το Συνδικάτο, «μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν».

Αλλωστε, την ίδια ώρα που αρνήθηκε να παραχωρήσει έναν χώρο του εργοστασίου, η εταιρεία πρότεινε να στηθούν οι κάλπες έξω από την πύλη, «όπου περνούν συνεχώς μεγάλα φορτηγά και αυτοκίνητα με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται». Επίσης, το εργοδοτικό ενδιαφέρον για την «ασφάλεια» πάει περίπατο για το προσωπικό που δουλεύει «ατέλειωτες ώρες, με εντατικοποίηση της εργασίας, χωρίς εκπαίδευση και τον αναγκαίο αριθμό προσωπικού για κάθε εργασία».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στη «ΝΙΚΑΣ» να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες που συνεχίζονται μέχρι τις 8 Μάη «με κάθε δυνατό τρόπο, παρά τα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία». Η κάλπη θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη (5.30 μ.μ. έως 8 μ.μ.), το Σάββατο 6 Μάη (10.30 π.μ. έως 6.30 μ.μ.), την Κυριακή 7 Μάη (10 π.μ. έως 6 μ.μ.) και τη Δευτέρα 8 Μάη (11 π.μ. έως 7 μ.μ.) στα γραφεία του Συνδικάτου (Κορδάτου 21, Μεταξουργείο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ