Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Χωρίς γιατρό έμεινε το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα

Χωρίς εφημερεύοντα γιατρό στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα έμεινε το περασμένο Σάββατο το Νοσοκομείο Αρτας, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να παραπέμπει τους ασθενείς σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της περιοχής κατόπιν επικοινωνίας, σε εφαρμογή των αντιλαϊκών κατευθύνσεων για συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας ν. Αρτας και η 3μελής Επιτροπή Γιατρών του Νοσοκομείου, «από τις αρχές Απρίλη, η ημέρα του Σαββάτου 29/4/2023 ήταν χωρίς γιατρό στο πρόγραμμα εφημεριών για το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου», δηλαδή η διοίκηση είχε όλο τον χρόνο να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα κενά. Εξάλλου, το πρόγραμμα εφημεριών για τον Απρίλη έχει εκτελεστεί με εντέλλεσθε στους 2 γιατρούς που έχουν απομείνει στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και γιατρούς που ήρθαν από άλλα νοσοκομεία, ενώ και για το κατατεθέν πρόγραμμα εφημεριών του Μάη υπάρχουν κενά, με το πρώτο να είναι στις 5 του μήνα.

«Αναρωτιόμαστε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και τι θα συμβεί σε περίπτωση σοβαρών περιστατικών που θα έρθουν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Πώς γίνεται να εφημερεύει το Νοσοκομείο χωρίς να λειτουργεί το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα; Εγκεφαλικά, ισχαιμικά, ανακοπές, διακομιδές σε ΜΕΘ, τροχαία, ατυχήματα, βαριά περιστατικά Covid πώς θα εξυπηρετηθούν; Με τηλέφωνο στο ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό; Οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς;», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του σωματείου. Οι εργαζόμενοι απαιτούν άμεσα προσλήψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών, ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και εργασίας και για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς.

Τη συνειδητή εγκατάλειψη του νοσοκομείου και τις ολέθριες συνέπειες για την υγεία του λαού καταγγέλλει η ΤΕ Αρτας του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «σε αυτό το αποτέλεσμα έχει οδηγήσει η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που έχουν κάνει την Υγεία εμπόρευμα. Δεν κάνουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η λύση που δίνουν στις χρόνιες ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων είναι να μπουκώνουν με χρήματα από τη φοροληστεία του ελληνικού λαού τους ιδιωτικούς ομίλους της Υγείας». Η ΚΟ ζητά να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μετακίνηση της μετακίνησης αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού(2023-11-24 00:00:00.0)
Αγροτικοί γιατροί συνοδεύουν βαριά περιστατικά(2013-08-22 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη Βουλή για το Νοσοκομείο της Αρτας(2012-08-04 00:00:00.0)
Αναστολή λειτουργίας του Ακτινοδιαγνωστικού(2012-07-28 00:00:00.0)
Αδυνατούν να προγραμματίσουν ασφαλείς εφημερίες(2010-04-15 00:00:00.0)
Συμβολική κατάληψη(1997-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ