Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδηλώσεις συμπαράστασης

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για να σταματήσει η νέα ισραηλινή κτηνωδία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, απαίτησαν και χτες βράδυ, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Παλαιστινιακή παροικία.

Στο μεταξύ συνεχίζεται και δυναμώνει το κύμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, που εκφράζεται και μέσα από ανακοινώσεις φορέων.

Τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων, την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ από τις αυτόνομες παλαιστινιακές περιοχές και το σεβασμό των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, ζητά με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

«Το θεατρινισμό όλων των ηγετών των ισχυρών κρατών, που μένουν απλά θεατές της σφαγής ενός ολόκληρου λαού», καταδικάζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Πολυκάστρου Κιλκίς, Γ. Κουλίνας, και σημειώνει: «Οι μαζικές εκτελέσεις των Παλαιστινίων, η αιχμαλωσία του ηγέτη τους και ο τρόμος που έχουν προκαλέσει τα ισραηλινά στρατεύματα καταλύουν κάθε έννοια ελευθερίας, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στερούν από ένα λαό την πατρίδα, την οικογένεια και μια κυβέρνηση για να ζήσουν ειρηνικά και ανθρώπινα».

Την επίθεση που έχει εξαπολύσει η ισραηλινή κυβέρνηση εναντίον του παλαιστινιακού λαού, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας: «Ο ιμπεριαλισμός έδειξε το πρόσωπό του», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε αγώνα για «να απαιτήσουν από τους ηγέτες της ΕΕ την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, όχι με λόγια, αλλά με έργα».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει «τη φασιστική κυβέρνηση του Σαρόν που δολοφονεί άμαχους Παλαιστίνιους» και ζητά «να σταματήσει ο ισραηλινός στρατός τις τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς και άμεσα ο ΟΗΕ να αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Είναι η μόνη λύση για τον ισραηλινό και τον παλαιστινιακό λαό».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. «Η κυβέρνηση του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή της ΕΕ κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, δολοφονεί αμάχους, εξαπολύει μια νέα γενοκτονία εναντίον τους», αναφέρει και ξεκαθαρίζει πως «όταν ένας λαός σύρεται συνεχώς στο σφαγείο και την εξαφάνιση, δεν μπορεί να υπάρχουν ίσες αποστάσεις και ουδετερότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ