Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απήργησαν για το εισόδημά τους οι ταξιτζήδες

Eurokinissi

Απεργία πραγματοποίησαν την Πέμπτη 23 Μάρτη οι αυτοκινητιστές ταξί με απόφαση του Συνδικάτου τους (ΣΑΤΑ), ενώ κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν και οι Επιτροπές Αγώνες Ταξί.

Στο πλαίσιο της απεργίας συγκεντρώθηκαν το πρωί στη λεωφόρο Καβάλας και ακολούθησε πορεία με ταξί στο υπουργείο Μεταφορών. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε, εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους, ο Χρ. Κατσώτης, βουλευτής του Κόμματος και μέλος της ΚΕ.

Στο υπουργείο, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Ι. Ξιφαρά, ο οποίος δεν ανέλαβε καμία δέσμευση πέρα από ότι θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών...

Οι Επιτροπές Αγώνα πρόβαλαν αιτήματα όπως: Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Αφορολόγητο πετρέλαιο στους ταξιτζήδες, όπως δίνει η κυβέρνηση στους εφοπλιστές. Να μετατεθεί για το 2035 η αντικατάσταση των ταξί με ηλεκτρικά, να καταργηθεί ο νόμος που τους υποχρεώνει από το 2026. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Αμεση ρύθμιση των χρεών. ΟΧΙ στις πολιτικές «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, «πράσινης μετάβασης», του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ