Σάββατο 18 Μάρτη 2023 - Κυριακή 19 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Συνέλαβαν μάρτυρες υπεράσπισης των απολυμένων!

Σε τρεις συλλήψεις απεργών της επιχείρησης «Μαλαματίνα», μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προχώρησε την Παρασκευή η αστυνομία καθ' υπόδειξη του εκπροσώπου της εργοδοσίας, η οποία συνεχίζει να προκαλεί και να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, με τις πλάτες της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση σε βάρος 11 απεργών, με αφορμή την απεργιακή περιφρούρηση - κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/3 έξω από το εργοστάσιο, με τη συμμετοχή εργαζομένων άλλων κλάδων, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Επικαλείται ψευδώς ότι οι απεργοί παρεμπόδισαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει για να υπολειτουργεί το εργοστάσιο και εξύβρισαν τον ίδιο.

Εχει μηνύσει δε σχεδόν το σύνολο της διοίκησης του Σωματείου και αρκετούς απεργούς, με στόχο τη φίμωσή τους.

Το πρωί της Παρασκευής, στο Δικαστικό Μέγαρο, έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του Σωματείου εναντίον των τριών πρώτων απολύσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της «Μαλαματίνας» απαίτησε τη σύλληψη τριών απεργών οι οποίοι ήταν να καταθέσουν ως μάρτυρες. Οι τρεις απεργοί συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Σίνδου, από όπου μετά από ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρόκειται για τον Γιάννη Νιβορλή, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, τον Γιώργο Λιάκα, γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», και τον Νίκο Χαριζάνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, αφού προφανώς ολοκλήρωσε τη δουλειά του, αμέσως μετά εξαφανίστηκε. Ο δικηγόρος του Σωματείου κατήγγειλε το γεγονός και η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε εντολή οι τρεις μάρτυρες που συνελήφθησαν, την ερχόμενη Τετάρτη να φέρουν σε υπόμνημα τις καταθέσεις τους.

Οπως είπε ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», «για άλλη μια φορά η προσπάθεια τρομοκράτησης, κατασυκοφάντησης και αναβολής της δίκης, που συστηματικά επιδιώκει η εργοδοσία, δεν επιτεύχθηκε. Η χρήση τέτοιων μεθόδων, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, δεν πτοεί τον αγώνα μας».

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνας» στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε πολύμηνο απεργιακό αγώνα, εδώ και 8 μήνες, απαιτώντας την ανάκληση των μαζικών απολύσεων εργαζομένων, ανάμεσά τους και συνδικαλιστών, και υπογραφή ΣΣΕ. Το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις «νέες αθλιότητες από τη νέα εργοδοσία».

Σωματεία καταδικάζουν τη μεθόδευση

Την απαράδεκτη και ύπουλη μεθόδευση που έγινε από κράτος, εργοδοσία και δυνάμεις καταστολής ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» καταδικάζουν εργατικά σωματεία και απαιτούν να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στους συλληφθέντες, να απομακρυνθεί εδώ και τώρα όλος ο κατασταλτικός μηχανισμός που έχει στηθεί στο εργοστάσιο.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα Σωματεία Τροφίμων - Ποτών Κ. Μακεδονίας, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής ν. Θεσσαλονίκης, Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Λογιστών Θεσσαλονίκης, Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας και Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας καταθέτουν σχετικό ψήφισμα, τονίζοντας: «Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Οι εργαζόμενοι δεν κάνουμε πίσω. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας έχουν αξία!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org