Σάββατο 28 Γενάρη 2023 - Κυριακή 29 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στο «πόδι» σε όλη την ύπαιθρο

Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε λύση στο κόστος παραγωγής τώρα! Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στη βρώσιμη ελιά», βιοπαλαιστές αγρότες του Καινούργιου της Αιτωλοακαρνανίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και του Αγροτικού τους Συλλόγου, παράταξαν τα τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στην πλατεία του χωριού το πρωί της Παρασκευής. Παράλληλα, να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 1 Φλεβάρη (11 π.μ.), με συγκέντρωση με τρακτέρ και μηχανήματα στην επαρχιακή οδό Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψος της διασταύρωσης Πελοπίου, αποφάσισαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και οι Σύλλογοι Πελοπίου και Περιχώρων, Χελιδονίου και Καυκονίας.

Σε θέση μάχης παραμένουν και οι αγρότες της Φθιώτιδας, σχεδιάζοντας την κλιμάκωση του αγώνα, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από το μεσημέρι της Κυριακής και οι αγρότες της Λιβαδειάς, που όπως έχουν αποφασίσει θα στήσουν μπλόκο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, στις 12 μ., στον κόμβο του Αη Γιάννη (παλιά Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας).

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κλείσιμο του δρόμου τη Δευτέρα 30 Γενάρη, στις 2.30 μ.μ., θα προχωρήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Καστρί Μακρακώμης.

Σε αγωνιστικές διεργασίες βρίσκονται και οι αγρότες στην περιοχή της Ελάτειας, σχεδιάζοντας μέσα από συσκέψεις και επαφές τη συγκρότηση μπλόκου, ενώ οι αγρότες του μπλόκου της Αμφίκλειας προχωρούν και στην ανασυγκρότηση του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου.

Αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια σειρά περιοχές της χώρας:

Το Σάββατο 28 Γενάρη, στις 5 μ.μ., Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας οργανώνει συγκέντρωση στα Κανάλια.

Τη Δευτέρα 30 Γενάρη:

-- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης οργανώνει συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, στις 11 π.μ. στον σταθμό του ΟΣΕ.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας καλεί σε κινητοποίηση, στις 11 π.μ., στο γραφείο υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την Τρίτη 31 Γενάρη:

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας καλεί σε μοτοπορεία στις 11 π.μ., από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου και αγροτικοί σύλλογοι καλούν σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας στις 11 π.μ.

Την Τετάρτη 1 Φλεβάρη, οι αγρότες των Φαρσάλων θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων οργανώνει συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στον ΒΟΑΚ, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση προς τα Μεγάλα Χωράφια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ