Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Βγαίνουν ξανά στους δρόμους και δίνουν απάντηση στην προεκλογική κοροϊδία

Μεγάλη παναττική συγκέντρωση στις 14 Φλεβάρη, κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Στον δρόμο του αγώνα θα βρίσκονται όλη την προεκλογική περίοδο οι συνταξιούχοι, συνεχίζοντας την πάλη τους και απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Το μήνυμα αυτό στέλνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ, ΕΣΤΑΜΕΔΕ) που ήδη αποφάσισαν την οργάνωση παναττικής συγκέντρωσης στις 14 Φλεβάρη στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα για τις δήθεν «μεγάλες αυξήσεις» που δίνονται το 2023, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν ότι «μετά από τις αφόρητες περικοπές 13 χρόνων στις συντάξιμες, στις κοινωνικές αποδοχές μας, στην Υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε όλα μας τα δικαιώματα, δεν μπορούμε να δεχθούμε ως βελτίωση της ζωής μας τις λεγόμενες αυξήσεις που γίνονται εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης για ευνόητους λόγους, τη στιγμή που οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια των περικοπών έχασαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια και σήμερα η αγοραστική τους δυνατότητα μειώνεται δραματικά.

Γιατί με τις πληρωμές των συντάξεων αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τέσσερις αυξήσεις που θα λάβει το σύνολο των συνταξιούχων και θα βελτιώσει τη ζωή τους, ήταν, όπως η ΣΕΑ είχε προειδοποιήσει, ένα μεγάλο ψέμα».

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι το ποσοστό 7,75% δεν καλύπτει ούτε τον επίσημο πληθωρισμό, εξαιρούνται οι επικουρικές συντάξεις, εκατοντάδες χιλιάδες «παλιοί» συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά δεν θα πάρουν αύξηση ή θα λάβουν πολύ μικρότερη αύξηση, ενώ το επίδομα Χριστουγέννων, των 250 ευρώ, και αυτό μόνο σε μια μερίδα των συνταξιούχων, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη 13η και 14η σύνταξη που έχουν πληρωθεί με εισφορές δεκαετιών.

«Γι' αυτούς τους λόγους», συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο, γιατί δεν πιστεύουμε σε επίδοξους σωτήρες, γιατί γνωρίζουμε ότι όποιος θα έρχεται στην κυβέρνηση θα παίρνει τη σκυτάλη από τον προηγούμενο για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Εξάλλου, αυτό δεν το πιστοποιούν μόνο οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που έχουμε γευθεί όλα τα χρόνια, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Αύξηση σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Αμεση καταβολή των πληρωμένων Δώρων. Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Αμεση έκδοση των συντάξεων. Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική - λαϊκή κατοικία. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του Ν.3865/10 ΑΚΑΓΕ. Αμεση πρόσληψη προσωπικού στην Υγεία. Δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αμεση καταβολή των συνδρομών 0,20 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ