Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απλήρωτοι για μήνες ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Σάμο

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Σάμος» απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία, Τουριστικά Επαγγέλματα και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου. Οπως καταγγέλλει, η εργοδοσία οφείλει στο προσωπικό δεδουλευμένα τριών μηνών, επιδόματα αδείας και το Δώρο Χριστουγέννων. Το Σωματείο μαζί με το Εργατικό Κέντρο έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα. Παράλληλα το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε συνέλευση, να συσπειρωθούν στις γραμμές του και να οργανώσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους. «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλέβει τον ιδρώτα μας και το ψωμί από το τραπέζι των παιδιών μας! Εμείς έχουμε την πραγματική δύναμη: Είμαστε οι πολλοί. Μπορούμε να κερδίσουμε. Κανένας μόνος του!», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Και στο εργοστάσιο της «Ferro» στη Λαμία

Σε μία ακόμα παρόμοια περίπτωση, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας απαιτεί να μπει ένα τέλος στην αθλιότητα της απλήρωτης εργασίας που κυριαρχεί στο εργοστάσιο της «Ferro», καταγγέλλοντας ότι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας τονίζει ότι η κατάσταση για τους εργαζόμενους έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς σε αυτές τις συνθήκες, εκτίναξης της ακρίβειας και του κόστους ζωής, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Επισημαίνει ότι πρόκειται για μια κατάσταση που επικρατεί χρόνια στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, και η οποία είχε βελτιωθεί μόνο όταν οι εργαζόμενοι σήκωσαν κεφάλι και διεκδίκησαν ενωμένοι και μαζικά, ενώ τονίζει ότι τόσο το Εργατικό Κέντρο όσο και το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Φθιώτιδας στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ