Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας»

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος», σημειώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Την πρόθεση να παραταθεί για άλλους 4 μήνες το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ γνωστοποίησε το υπουργείο Εργασίας, μια δέσμευση που είχαν αποσπάσει οι εργαζόμενοι του προγράμματος με την κινητοποίηση που είχαν οργανώσει στις 11 Γενάρη.

Η εξέλιξη αυτή είναι θετική, γιατί θα συνεχίσουν την εργασία τους χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και στις Περιφέρειες, ωστόσο είναι μια προσωρινή λύση και δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, και όπως σημειώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, πρόκειται για «αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων και αποδεικνύει ότι κανένας αγώνας που δίνεται δεν πάει χαμένος».

Το Συνδικάτο σημειώνει ότι η ανακύκλωση ανέργων μέσω του προγράμματος «είναι μέρος της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων αλλά και της πλειοψηφίας των δημάρχων, που επιχειρούν να μετατρέψουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία σε ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα». Και καλεί τους εργαζόμενους «να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα» και να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο διεκδικώντας: Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας. Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας, όταν δεν λειτουργεί η υπηρεσία που εργάζονται οι συνάδελφοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ