Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργούν στις 8 και 9 Φλεβάρη οι ναυτεργάτες

Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Φλεβάρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, προχωρούν οι ναυτεργάτες, μια απόφαση που έλαβε το Τακτικό Συμβούλιο της ΠΝΟ και στη συνέχεια επικυρώθηκε και σε συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

«Η 48ωρη απεργία αποτελεί συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 25 Οκτώβρη και 9 Νοέμβρη, που σηματοδοτήθηκαν από τη μαζική - αποφασιστική συμμετοχή των ναυτεργατών, των εργαζομένων, στέλνοντας ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στην αντιλαϊκή πολιτική. Συμβάσεις κλαδικές - αυξήσεις των μισθών είναι η απαίτηση των ναυτεργατών», σημειώνουν ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ στην κοινή τους ανακοίνωση.

Μπροστά στην απεργία απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες να προετοιμάσουν την επιτυχία της, ώστε στις 8 και 9 Φλεβάρη να μη λύσει κάβος, να μη γυρίσει προπέλα, να μείνουν τα πλοία δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας. «Δεν σκύβουμε το κεφάλι στον εργασιακό μεσαίωνα για τα κέρδη των εφοπλιστών, όλοι στον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα», τονίζουν τα σωματεία.

Διεκδικούν: Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ουσιαστικές αυξήσεις, που να καλύπτουν τον πληθωρισμό. Οργανικές συνθέσεις και συνθήκες εργασίας ενάντια στην υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής. Απόσυρση των αντιναυτεργατικών διατάξεων στην αναθεώρηση του ΚΙΝΔ. Θέσεις εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων, της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ