Τετάρτη 11 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
«Οδηγητής»: Το «φως που καίει», ανάβει χέρι χέρι...

Εκδήλωση στη Λάρισα διοργανώνει η ΚΝΕ το Σάββατο 14 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στον «Μύλο του Παπά», στην αίθουσα σεμιναρίων, στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας γνωριμίας της νεολαίας με την Οργάνωση και αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με τίτλο: «Είμαστε χιλιάδες - νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές - μέλη της ΚΝΕ. Γιατί όχι και εσύ; Ελα μαζί μας!», με αφορμή το 13ο Συνέδριο.

Η εκδήλωση θα έχει θέμα «"Οδηγητής": Το "φως που καίει", ανάβει χέρι χέρι...» και θα μιλήσει ο Σωκράτης Μπουντόλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης η Αγγέλα Τσιάτσιου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» τα εξής: «Μέσα σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας και με πείσμα ότι μπορούμε να φτάσουμε σε εκατοντάδες νέους της πόλης, οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ πραγματοποιούν μεγάλο άνοιγμα, απευθύνοντας το κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση που αφορά την συμβολή του επαναστατικού κομματικού Τύπου, πιο συγκεκριμένα του "Οδηγητή", στην οργάνωση της πάλης της νεολαίας για καλύτερη ζωή. Με αυτούς τους νέους της πόλης μας και με όσους δώσαμε μάχες στα σχολεία, στις σχολές, στη δουλειά τη χρονιά που πέρασε, θέλουμε να βρεθούμε και να κουβεντιάσουμε, να ακούσουμε τον προβληματισμό τους, να συζητήσουμε για τη διέξοδο από την "ασχήμια" της πραγματικότητας που ζούμε. Ιδιαίτερα τώρα που μπροστά στις εκλογές τα διλήμματα θα ενταθούν, θα δυναμώσει η συζήτηση για το ποιος είναι, δήθεν, ο καλύτερος "σωτήρας" του λαού, πράγμα που σημαίνει ποιος μπορεί πιο ικανά να συνεχίσει την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, καλούμε κάθε νέο και νέα στη Λάρισα να δυναμώσουν τη φωνή τους, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε κάθε μάχη! Και στις εκλογές! Το Κόμμα και την Οργάνωση που σε όποια στιγμή ο λαός και η νεολαία ένιωσαν την ελπίδα, την αισιοδοξία, την ανάταση, τη δυνατότητα τα πράγματα να "γίνονται και αλλιώς", είχαν βάλει τη σφραγίδα τους! Είναι εύλογη η απορία που μπορεί να έχει κάποιος: "Τι μπορώ να μάθω από μια εκδήλωση για μια κομματική εφημερίδα;". Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εύκολο να δοθεί μέσα από το ίδιο το περιεχόμενο του "Οδηγητή", αφού στις σελίδες του μπορεί ο κάθε νέος να διαβάσει τις σκέψεις του, τις ανησυχίες του, να βρει απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και τη ζωή του. Είναι το περιοδικό που "είναι μέσα" σε όλα εκείνα για τα οποία αγωνιά, αλλά και αγωνίζεται ένας νέος, αφού στην αρθρογραφία του περιλαμβάνονται στιγμές και ανταποκρίσεις από σημαντικές μάχες διεκδίκησης των μαθητών, των φοιτητών, των νέων εργαζομένων. Είναι το μοναδικό περιοδικό που σε όσο περισσότερα χέρια νέων φτάνει, αποκτά μεγαλύτερη δυναμική η προσπάθεια για την οργάνωση των νέων αγώνων, καθώς η πείρα που μεταφέρεται μέσα από τις σελίδες του είναι σημαντική και μπορεί να παραδειγματίσει. Με αυτή την έννοια, τις μέρες που μας απομένουν μέχρι την εκδήλωση αλλά και προετοιμάζοντας τους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς, τις καθημερινές μάχες, βάζουμε τα δυνατά μας για να φτάσουμε μαζικά με το κάλεσμα ισχυροποίησης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ σε όλα τα σχολεία της πόλης, σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε εργασιακούς χώρους και κλάδους που απασχολούν εκατοντάδες νέους εργαζόμενους!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινούν τον Ιούνη οι εκδηλώσεις(2015-06-07 00:00:00.0)
«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται...»(2012-08-11 00:00:00.0)
Με το κουπόνι στο χέρι για ακόμα μεγαλύτερη υπερκάλυψη(2009-02-07 00:00:00.0)
Ολοι την Κυριακή με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι(2003-09-11 00:00:00.0)
Με το εισιτήριο στο χέρι...(2003-09-11 00:00:00.0)
Αλλες εκδηλώσεις(1996-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ