Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται... »

Εχει κάνει δεκάδες σταθμούς, αφήνοντας το πολιτικό και πολιτιστικό του στίγμα σε πόλεις και χωριά όλης της Ελλάδας και συνεχίζει. Το 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει ήδη ανοίξει πανιά και στέλνει πλατιά στη νεολαία μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και αγώνα: «Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον, ενώ ακριβώς μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

  • Σήμερα Σάββατο, στη Ναύπακτο, στην πλαζ Ψανή στις 9 μ.μ. με ομιλήτρια την Ελισάβετ Σιατή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον ηρωικό αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», συναυλία από τοπικά συγκροτήματα.
  • Σήμερα Σάββατο, προφεστιβαλική εκδήλωση στις 8 το βράδυ στις Εργατικές Κατοικίες στον Αγ. Χαραλάμπη στη Ζάκυνθο, με θέμα: «Οι θέσεις για τα ναρκωτικά και τον αθλητισμό». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία και ομιλία από στέλεχος του ΝΣ Ζακύνθου.
  • Σήμερα, Σάββατο, στη Ρόδο, στη Σορωνή, θα γίνει προφεστιβαλική εκδήλωση στις 7 το απόγευμα. Ενώ το κεντρικό Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στις 9 Σεπτέμβρη στο Πάρκο του Αϊ - Γιάννη, στην πόλη της Ρόδου. Το σημερινό πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα διεξαχθεί στο χώρο του παλιού σχολείου περιλαμβάνει συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα, ομιλία από τον Αλέξανδρο Κωτσαδάμ, μέλος του ΝΣ της ΚΝΕ, και τον Μανώλη Μπακάλη, μέλος της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, προβολή βίντεο, λαϊκό γλέντι από παραδοσιακό συγκρότημα.
  • Ενόψει του 38ουΦεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», που θα γίνει στην Καβάλα στις 15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Φαλήρου, θα προηγηθούν οι εξής εκδηλώσεις: Αύριο, Κυριακή στις Μαριές με ομιλητή τον Θεόδωρο Κοντογεωργίου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Επίσης θα γίνει λαϊκό γλέντι και προβολή DVD με αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο. Την Τρίτη 14 Αυγούστου στα Λιμενάρια με ομιλητή τον Δήμο Ζαχαριάδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Επίσης θα γίνει συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «SUILAND» και προβολή DVD με θέμα «Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».
  • Αύριο Κυριακή, στη Μύρινα Λήμνου εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Μύρινας, στις 8.30 μ.μ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντώνης Δέλλας, μέλος του ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ. Ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Πινάκος, μέλος της ΝΕ Λήμνου του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές DVD, αφιέρωμα στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, λαϊκό γλέντι.
  • Την Πέμπτη 16 Αυγούστου στο Μανταμάδο με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ομιλία από την Νάσια Σούκουλη, μέλος του ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ, προβολή DVD, αφιερώματα και λαϊκό γλέντι.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ