Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2023

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας επικυρώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός του 2023, που δίκαια οι εργαζόμενοι τον έχουν χαρακτηρίσει καρμανιόλα για μισθούς, συντάξεις, λαϊκές ανάγκες, με τον οποίο σφαγιάζονται ακόμα και τα επιδόματα για τα ΑμεΑ, στον βωμό της κερδοφορίας και ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις μπίζνες τους σε όλα τα στρατηγικά γι' αυτούς μέτωπα.

Από τους 299 βουλευτές οι 156 (ΝΔ) ψήφισαν υπέρ και 143 κατά. Οσον αφορά τις εξοπλιστικές δαπάνες ψήφισαν 190 (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση) υπέρ και 109 κατά.

Πίσω από τους καβγάδες και τους υψηλούς τόνους στις πέντε μέρες της συζήτησης - με κορύφωση το Σάββατο που τη σκυτάλη πήραν οι πολιτικοί αρχηγοί - ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επιδίωξαν να κρύψουν ότι οι αντιλαϊκές προβλέψεις του προϋπολογισμού είναι οι προγραμματικές δηλώσεις όλων τους, γιατί έχουν υπαγορευτεί από το κεφάλαιο που όλοι υπηρετούν και τις κάθε φορά προτεραιότητές του. Γι' αυτό και οι προτάσεις όλων τους ήταν μια αναδιανομή της φτώχειας από τους φτωχούς στους φτωχότερους και αφορούσαν από ποια τσέπη θα πληρώσει ο λαός, αρκεί οι όμιλοι να μη βάλουν το χέρι στη δική τους τσέπη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ σφυροκόπησαν τον προϋπολογισμό άρθρο - άρθρο και ανέδειξαν ότι αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα που έχουν περάσει στον λαιμό του λαού οι αστικές κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με βάση τη στρατηγική της ΕΕ, για να εξασφαλίζονται «ζεστό» χρήμα και χώρος για επενδύσεις και κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Κάλεσαν τον λαό, κόντρα στην κοροϊδία παλιών και νέων «σωτήρων», με την οργανωμένη πάλη του να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να έρθουν καλύτερες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ