Η διαχρονική και διακομματική εφαρμογή του δόγματος «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», με βάση και το κατάπτυστο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ με πρώτο στόχο τον λαό, επιβεβαιώνεται και από νέα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου.
Συγκεκριμένα, το «Βήμα» δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ «άκουγε τρεις υπουργούς» και συγκεκριμένα τα ονόματα του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του πρώην υπουργού Αμυνας και τότε κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, και του πρώην υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα.
Ακόμα, το «Βήμα» κάνει λόγο για λίστα 19 «στόχων» υποκλοπών από τις μυστικές υπηρεσίες την περίοδο 2015 - 2019, ανάμεσα στους οποίους φέρεται να ήταν στενός συγγενής του Π. Καμμένου, πρώην ανώτατοι δικαστικοί, πρόεδρος δημόσιου οργανισμού, δημοσιογράφοι, πρώην αξιωματικοί της αστυνομίας. Ο Π. Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει «άρση απορρήτου του κινητού μου τηλεφώνου».
Την ίδια ώρα, με αφορμή την υπόθεση παρακολουθήσεων σε βάρος του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, το «Documento» με δημοσίευμά του έκανε λόγο για «απόπειρα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, να μπλοκάρει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στην "Cosmote" μετά τη διαπίστωση της παρακολούθησης».
Ταυτόχρονα και οι δύο εφημερίδες δημοσίευσαν στοιχεία για τη διακίνηση και τη μεταφορά του λογισμικού «Predator», αλλά και για τον τρόπο δράσης και χρήσης του. Σύμφωνα με το «Βήμα», η διαδρομή του «Predator» φέρεται να ξεκινά το 2017 στη Βόρεια Μακεδονία, με την εταιρεία «Cytrox» του Ιβο Μαλινόφσκι, την οποία εξαγόρασε το 2018 ο Ταλ Ντίλιαν, ο επιχειρηματίας που «ξεπήδησε» από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, στήνοντας την περιβόητη εταιρεία «Intellexa». Την έδρα της φέρεται να μετέφερε από το 2019 στην Ελλάδα, την οποία και μετέτρεψε σε «κόμβο» και για την εξαγωγή του λογισμικού των παρακολουθήσεων σε τουλάχιστον 15 χώρες της ΕΕ. Με τη «βούλα» και του σχετικού νομοθετικού πλαισίου και του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, έχει δώσει την έγκρισή του για την εξαγωγή του κατασκοπευτικού λογισμικού σε τουλάχιστον τρεις χώρες στην Αφρική.