Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αυξάνονται συνεχώς οι δολοφονημένοι από τον ισραηλινό κατοχικό στρατό

Τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χτες και προχτές από πυρά του ισραηλινού κατοχικού στρατού, σε συνολικά δύο περιστατικά στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανήμερα της χτεσινής Μέρας Διεθνούς Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

Ενας Παλαιστίνιος υπέκυψε αφού τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα που έριξαν Ισραηλινοί στρατιώτες στην Μπέιτ Ομάρ, κοντά στη Χεβρώνα.

Στη Ραμάλα, στην περιοχή Καφρ Εϊν, τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σκότωσαν δύο αδέλφια, 22 και 21 ετών.

Ολα αυτά ενώ στο ίδιο το Ισραήλ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου. Ο επικεφαλής του «Λικούντ» έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με το ακροδεξιό κόμμα «Εβραϊκή Δύναμη» του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, που τάσσεται υπέρ της χρήσης επιπλέον βίας «εναντίον της τρομοκρατίας», καθώς και με το κόμμα «Νοάμ» του Αβί Μαόζ.

Τα παζάρια συνεχίζονταν με δύο ακόμη θρησκευτικά κόμματα και τον επικεφαλής του «Θρησκευτικού Σιωνισμού», Μπ. Σμότριτς.

Συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό λαό από ΕΕΔΥΕ και ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό εξέφρασε με αφορμή τη χτεσινή μέρα και η ΕΕΔΥΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με την υποστήριξη των οποίων κλιμακώνεται η επιθετικότητα του κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της περιοχής. Οι συνεχείς επιθέσεις, ο εντεινόμενος αποκλεισμός, οι εποικισμοί, ο ξεριζωμός Παλαιστινίων από τις εστίες τους, έρχονται να προστεθούν στις οδυνηρές "διευθετήσεις" που προωθούνται με όχημα τις λεγόμενες Συμφωνίες Αβραάμ, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού».

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τη γραμμή της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και διαχρονικά όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, φέρει μεγάλες ευθύνες γιατί στηρίζει και προωθεί την επικίνδυνη πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ».

Σταθερά στο πλευρό των Παλαιστινίων βρίσκεται και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που τονίζει ανάμεσα σε άλλα ότι «οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που συνεργάζονται στρατηγικά με το κράτος του Ισραήλ, άρα στηρίζουν την εγκληματική επιθετικότητά του κατά του Παλαιστινιακού λαού, είναι τεράστιες» και απαιτεί «να σταματήσει κάθε πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ».

  • Στο πλαίσιο της χτεσινής Διεθνούς Μέρας Αλληλεγγύης με τον Λαό της Παλαιστίνης αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε την πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα και εξέφρασε την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό(2023-10-18 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στήριξης της Παλαιστίνης(2011-09-14 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη»(2004-10-08 00:00:00.0)
«Οχι στην πολιτική γενοκτονίας»(2004-08-20 00:00:00.0)
«Μήνυμα τρομοκρατίας προς τους λαούς»(2004-03-24 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την εισβολή η ΕΕΔΥΕ(2002-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ