Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη»

Μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης

«Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη» βροντοφώναξαν χτες το απόγευμα σε μια μαχητική συγκέντρωση Ελληνες και Παλαιστίνιοι έξω από την παλαιστινιακή πρεσβεία και ύστερα με πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν παλαιστινιακές οργανώσεις στην Ελλάδα με τη συμμετοχή μαζικών φορέων όπως το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΑΑ, η ΟΓΕ κλπ.

Με συνθήματα όπως «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών στρατευμάτων υπό τις εντολές της κυβέρνησης και την ενεργό συμπαράσταση των ΗΠΑ, ενώ εξέφρασαν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μ. Αμπντελχαμίντ, ο οποίος ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη του απέναντι στους Παλαιστινίους. Μετέφερε το χαιρετισμό του προέδρου Γιασέρ Αραφάτ και είπε μεταξύ άλλων ότι: «Το Ισραήλ μπορεί να γονάτισε τις πέτρες και τη γη της Παλαιστίνης, αλλά όχι τη θέληση του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία».

Επίσης απηύθυνε χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Ν. Φωτιάδης από την ΕΕΔΥΕ, ο οποίος τόνισε: «Οι λαοί της Παλαιστίνης, του Ιράκ αλλά και της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται σε εξέγερση και είναι η ώρα για τον ελληνικό λαό να συμπαρασταθεί στους λαούς αυτούς». Ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε, στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στις δολοφονικές αυτές επιθέσεις. Από την πλευρά του ο γραμματέας της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας, Μ. Κνέμπι, σημείωσε πως όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή την περίοδο γίνανε κάτω από την οικονομική και στρατιωτική κάλυψη των ΗΠΑ.

Με ανακοίνωσή τους οι παλαιστινιακές οργανώσεις στην Ελλάδα καλούν τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να καταδικάσουν το συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται εναντίον των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ, και η Σοφία Σακοράφα, η οποία δήλωσε ότι δε γίνεται πλέον η διεθνής κοινότητα να κλείνει τα μάτια μπροστά σ' αυτό το έγκλημα, ούτε οι αποφάσεις του ΟΗΕ να μένουν στα ράφια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ