Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Καταγγέλλει την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των ΙΕΚ

Την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των εκπαιδευτηρίων τους καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Διευθυντών των Δημόσιων ΙΕΚ της χώρας.

Οπως εξηγεί, τα Δημόσια ΙΕΚ δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τον Μάρτη του 2022 και προσθέτει: «Ολοι οι διευθυντές των Δημοσίων ΙΕΚ έχουμε περιέλθει σε απόγνωση, καταβάλλοντας εξ ιδίων χρήματα για την κάλυψη των απαραίτητων, ήτοι: Γραφική ύλη, αντισηπτικά, απολυμαντικά, υλικά καθαριότητας κ.λπ. Στην κορυφή της απόγνωσης τοποθετούμε τα υλικά εκπαίδευσης, όπου η εξεύρεση χορηγών και δωρητών, μας έχει καταντήσει επαίτες και την Επαγγελματική Κατάρτιση σε επίπεδο ζητιανιάς με άμεσο κίνδυνο να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων».

Οι διευθυντές καταγγέλλουν ακόμα ότι πολλά ΙΕΚ λειτουργούν υποστελεχωμένα και φέρνουν ως παράδειγμα ότι σε μεγάλα ΙΕΚ με 7 θέσεις προσωπικού και με πάνω από 500 καταρτιζόμενους απασχολούνται μόνο 2 άτομα(!) ενώ υπολογίζουν ότι υπάρχουν περίπου 50 κενές θέσεις υποδιευθυντών που δεν γνωρίζουν πότε θα καλυφθούν.

Η Ενωση των διευθυντών καλεί το υπουργείο Παιδείας και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσα λύση σε αυτά τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ