Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΒ ΑΣΟΕΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πρωτοφανής απόπειρα φίμωσης του ΚΚΕ δεν θα περάσει

«Η πρωτοφανής απόπειρα φίμωσης του ΚΚΕ από τις πρυτανικές αρχές της ΑΣΟΕΕ δεν θα περάσει!», τονίζει η ΚΟΒ ΑΣΟΕΕ του ΚΚΕ μετά την άρνηση των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος να παραχωρήσουν αίθουσα για την πραγματοποίηση εκδήλωσης. Και προσθέτει: «Την απάντηση στον αυταρχισμό των πρυτανικών αρχών θα την δώσουν οι ίδιοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ με τη μαζική συμμετοχή τους στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην ΑΣΟΕΕ, στην αίθουσα Α22, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 17.00, με ομιλητή τον Ηλία Τσιμπουκάκη, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και των εργαζομένων στενάζουν από την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στην Ενέργεια, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ΑΣΟΕΕ πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε εκδήλωση - συζήτηση στον χώρο της ΑΣΟΕΕ με θέμα "Ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, απλησίαστη φοιτητική στέγη. Ποιος είναι ο ένοχος; Ποια η διέξοδος;".

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης καταθέσαμε έγκαιρα στη διοίκηση του Ιδρύματος το αίτημα για την παραχώρηση χώρου.

Μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση πολλών ημερών η Πρυτανεία, μέσω του αντιπρύτανη Κωνσταντίνου Δράκου, μας ενημέρωσε ότι το αίτημα δεν γίνεται δεκτό, παρότι η αίθουσα που ζητήθηκε ήταν κενή. Τελικά ο κύριος αντιπρύτανης απάντησε ότι δεν δίνει την αίθουσα στο ΚΚΕ, "γιατί είναι πολιτικό κόμμα"! Η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής, αδικαιολόγητη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν φοιτητή, φοιτήτρια, καθηγητή, εργαζόμενο του Πανεπιστημίου μας.

Δεν υπάρχει δεύτερη διοίκηση πανεπιστημιακού ιδρύματος στη χώρα που να έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης ενός πολιτικού κόμματος, και συγκεκριμένα του ΚΚΕ. Το πανεπιστήμιο ανήκει στον ελληνικό λαό, που το έχει χρυσοπληρώσει με τους φόρους του εδώ και δεκαετίες, και μέσα σε αυτό δεν μπορεί να απαγορεύονται εκδηλώσεις ενημέρωσης των φοιτητών. Ενημερώνουμε τις πρυτανικές αρχές ότι το ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και του εξωτερικού, όπως το Πανεπιστήμιο Βirkbeck του Λονδίνου, σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Οι δικαιολογίες ότι δεν δίνουν αίθουσες σε κόμματα δεν πείθουν κανέναν! Η ίδια Πρυτανεία που ενοχλείται από το ότι το ΚΚΕ θέλει να κάνει εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ δεν έχει την ίδια ευαισθησία όταν γίνονται σταθερά εκδηλώσεις με τη συμμετοχή επιχειρήσεων και κυβερνητικών στελεχών, όπως για παράδειγμα του υπουργού κ. Πιερρακάκη (μάλλον αυτός δεν εκπροσωπεί το κόμμα της ΝΔ...). Η ίδια Πρυτανεία δεν είχε κανέναν δισταγμό να δώσει τις λίστες με τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών στην παράταξη της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) για να κάνει πέρυσι εκλογές - παρωδία, χωρίς να υπάρχει νομιμοποίηση από κανέναν φοιτητή, από τον Φοιτητικό Σύλλογο.

Την ίδια ώρα μάλιστα που δείχνουν τέτοιο ζήλο να παρεμποδίσουν τέτοιες εκδηλώσεις, δεν δείχνουν τον αντίστοιχο ζήλο να λύσουν τα μεγάλα φοιτητικά προβλήματα όπως η παροχή πόσιμου νερού (!) στη Φοιτητική Εστία Αθηνών, η κατάργηση των πανάκριβων διδάκτρων στα μεταπτυχιακά που οι ίδιες οι πρυτανικές αρχές επιβάλλουν, η εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών και καθηγητικού προσωπικού για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αυτή η πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ δεν θα περάσει!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ