Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για τη στέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, σχετικά με το ζήτημα της στέγασης του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη, με διαδικασία «fast track», η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης οργάνωσε διά περιφοράς ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, για να αποφασίσει τη στέγαση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις στον χώρο των σχολικών συγκροτημάτων της οδού 14ης Μαΐου.

Η όλη διαδικασία επιλέχθηκε για να μην υπάρξουν ερωτήσεις και πολύ περισσότερο αντιδράσεις, γιατί ο χώρος που προορίζεται για το νέο σχολείο χρησιμοποιείται ήδη από το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.

Το 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης είχε συμφωνήσει στην ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου, με την προϋπόθεση ότι θα στεγαστεί σε δικό του, σύγχρονο κτίριο που θα ανταποκρίνεται στις ειδικές απαιτήσεις αυτού του σχολείου (αίθουσα χορού, θεάτρου, κινηματογράφου κ.λπ.). Αυτή η απόφαση σήμερα καταστρατηγείται, χωρίς καν να ρωτηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς).

«Η στέγαση του νέου σχολείου δεν θα πρέπει να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλη σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ιδρυθεί με τη λογική του προσωρινού», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και προσθέτουν ότι «με την ίδια λογική φτιάχτηκε και το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και σήμερα, 7 χρόνια μετά, δεν επαρκούν ούτε οι προκάτ αίθουσες. Αυτές οι πρόχειρες αποφάσεις θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του 3ου Γυμνασίου, στο οποίο πέρυσι έγιναν συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ φέτος, προς το παρόν, αναβλήθηκαν».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από την κυβέρνηση να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη και πρόχειρη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για τη στέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου, και να εξασφαλιστεί η στέγασή του χωρίς να προκύπτουν προβλήματα από τη συστέγασή του με άλλα. Επίσης, ζητούν να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων που να καλύπτουν πλήρως όλες τις εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες του Καλλιτεχνικού και του Μουσικού Σχολείου, καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες που προκύπτουν από τη φύση και το ωρολόγιο πρόγραμμά τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org