Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Θερμή υποδοχή στις εργασίες της Ομοσπονδίας Εμπορίου - Υπηρεσιών της Γαλλίας

Θερμής υποδοχής από την Ομοσπονδία Εμπορίου - Υπηρεσιών της Γαλλίας (CGT Commerce et Services) και τους εργαζόμενους έτυχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που επισκέφθηκε την περασμένη βδομάδα τη χώρα. Η αντιπροσωπεία ταξίδεψε στο Παρίσι ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της ανταλλαγής πληροφοριών και πείρας από τις πρόσφατες μεγάλες απεργίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Την Παρασκευή 18 Νοέμβρη, το ΠΑΜΕ χαιρέτισε τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, σε ειδικό θέμα που αφορούσε την πείρα από τη δράση του ταξικού κινήματος της Ελλάδας. Η παρουσίαση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε με την προβολή του βίντεο για τη δράση των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας την περίοδο της πανδημίας, στην ολοκλήρωση του οποίου οι Γάλλοι συνδικαλιστές χειροκρότησαν όρθιοι.

Δεν ξεχνάμε την αλληλεγγύη και στήριξή σας στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας, τα μηνύματά σας, τις διαμαρτυρίες και τις δράσεις σας, τις επισκέψεις αντιπροσωπειών σας, που ήταν σημαντικό όπλο στους αγώνες μας, ήταν ασπίδα κόντρα στις επιθέσεις κυβερνήσεων και εργοδοτών, αλλά ήταν και στήριγμα για να χτίσουμε τις νίκες και τις επιτυχίες μας», σημείωσε εκ μέρους του ΠΑΜΕ στην τοποθέτησή του ο Νίκος Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων, συνοψίζοντας ορισμένους από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος στους ανάλογους κλάδους στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των ντελιβεράδων της «e-food», που πέτυχαν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, στις μεγάλες απεργίες στα ξενοδοχεία, μεταξύ αυτών και σε πολυεθνικές αλυσίδες όπως οι «Intercontinental», «Accorr», «Marriott», στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά του κόσμου, τη Σαντορίνη, με αυξήσεις 19% στους μισθούς και πρόβλεψη για 7ωρη - 35ωρη δουλειά στους διανομείς. «Αυτές οι νίκες δείχνουν τον δρόμο. Δείχνουν ότι καμιά εργοδοσία δεν είναι ανίκητη!», υπογράμμισε.

Η Εθνική Επιτροπή της Ομοσπονδίας CGT Commerce et Services στο τέλος των εργασιών της συνεδρίασης ψήφισε υπέρ της πραγματοποίησης εθνικής απεργίας στον κλάδο στις 7 Δεκέμβρη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ