Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στην απειλή της ανεργίας

Απειλές προς τους εργαζόμενους από την εργοδοσία του ΟΛΠ (COSCO) για να αποδεχθούν τις χαμένες θέσεις εργασίας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση προχώρησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, ενάντια στους εκβιασμούς που έχει επιστρατεύσει η COSCO απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, με στόχο να αποδεχτούν τη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευής.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν, η εταιρεία διώχνει πλοία προς επισκευή και απειλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πως αν δεν δεχθούν τη μετατροπή του Μώλου της ΔΕΗ σε car terminal, δεν πρόκειται να ξαναδέσει πλοίο. «Στην απειλή της ανεργίας απαντάμε μαζικά - δυναμικά», διαμηνύουν τα συνδικάτα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Ακης Αντωνίου, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου και πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά, και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου, καταγγέλλοντας τους εκβιασμούς που έχουν στόχο τη συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κατά 30% με 40%. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, με νέα στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 24 Νοέμβρη, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη των εργασιών και συγκέντρωση στον Μώλο της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ