Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή τα ερωτήματα για την εταιρεία - φάντασμα

Ποιοι είναι οι άρπαγες της λαϊκής περιουσίας;

Το κτίριο στη Ν. Φιλαδέλφεια που παρουσιάζεται ως «έδρα» της εταιρείας - φάντασμα
Το κτίριο στη Ν. Φιλαδέλφεια που παρουσιάζεται ως «έδρα» της εταιρείας - φάντασμα
Απαντήσεις όσον αφορά τα ακριβή στοιχεία και την υπόσταση της εταιρείας με την επωνυμία «LOTUS 4A IKE», για λογαριασμό της οποίας έγινε η απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου στην περιοχή του Ζωγράφου, ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ, με Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι βουλευτές επισημαίνουν τα σοβαρά και εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν για τη δραστηριότητα της εταιρείας: Με τη συγκεκριμένη επωνυμία «υπάρχει μία εγγραφή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, στη διεύθυνση Γρηγορίου Κυδωνίων 5 στη Νέα Φιλαδέλφεια». Ωστόσο στο κτίριο που βρίσκεται στην προαναφερθείσα διεύθυνση «δεν υπάρχει καμιά αναγραφή στα κουδούνια της εισόδου ή κάποιου άλλου είδους αναγραφή σε ευκρινές σημείο στο κτίριο». Από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο προκύπτει επίσης ότι «η ιστοσελίδα της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων με την επωνυμία "LOTUS PROJECT", που παραπέμπει σε άλλη διεύθυνση, αυτήν τη φορά στο Ν. Ψυχικό (Ερν. Εμπράρ 27), έχει τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό με το προαναφερόμενο κτίριο στη Νέα Φιλαδέλφεια». Και στη δεύτερη διεύθυνση «δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναγραφή στοιχείων για επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρείας». Στο μεταξύ, σημειώνεται ότι στο καταστατικό της εταιρείας εμφανίζεται και τρίτη διεύθυνση, αυτήν τη φορά στου Παπάγου (Αναστάσεως 120)!

«Υπάρχει λοιπόν ο ίδιος τηλεφωνικός αριθμός για δύο διαφορετικές διευθύνσεις για μια εταιρεία που πρακτικά είναι άφαντη και αυτοπαρουσιάζεται ότι δραστηριοποιείται στον τομέα της "διαχείρισης ακινήτων"», σχολιάζουν οι βουλευτές του Κόμματος και ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να λάβει μέτρα για τη διαλεύκανση των στοιχείων και την υπόσταση της συγκεκριμένης εταιρείας.

Παρέμβαση και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου από το ΚΚΕ

Την προκλητική επιχείρηση έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου από την πρώτη κατοικία της κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Αγριότητα και πρόκληση αποτελεί η επιχείρηση έξωσης από το σπίτι της στην Αθήνα μιας χαμηλοσυνταξιούχου για χρέος 15.000 ευρώ. Ξεγυμνώνει τα ψέματα της κυβέρνησης της ΝΔ ότι "δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας", ενώ αυτή πλειοδοτεί σε παχιά λόγια για τους ευάλωτους, την ώρα που μαζί με την ΕΕ και την ΕΚΤ υλοποιούν τον στόχο τους για 40.000 πλειστηριασμούς ως το τέλος του έτους. Το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η ΝΔ παραδίδει τα λαϊκά σπίτια σε τράπεζες και "κοράκια" τύπου Πάτση, ξεσπιτώνοντας λαϊκές οικογένειες ή μετατρέποντάς τες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια.

Η αποφασιστική απάντηση χιλιάδων εργαζομένων απέτρεψε την έξωση και έπληξε στην πράξη την ποινικοποίηση κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός. Τώρα να υψωθεί τείχος προστασίας στη λαϊκή κατοικία από εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει σε επιχειρηματικούς ομίλους να αρπάζουν τον μόχθο του λαού. Να σταματήσουν οι διώξεις αγωνιστών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ