Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Υψώνουν τείχος αλληλεγγύης στον στρατευμένο που διώκεται για τις φιλειρηνικές του απόψεις

Τείχος αλληλεγγύης και καταγγελίας της απαράδεκτης, μεθοδευμένης επίθεσης της κυβέρνησης και της διοίκησης του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου σε βάρος του νέου στρατευμένου, επειδή εξέφρασε την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, συνεχίζουν να υψώνουν σωματεία και φορείς.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας καταγγέλλει την επίθεση στον στρατευμένο και σημειώνει:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον νέο στρατευμένο, που τιμωρήθηκε από τη διοίκηση του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου με ποινή φυλάκισης και επιπλέον καλείται κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για όσα παραπάνω τον Ιούλη 2022 νόμιμα εξέφρασε.

Αυτή η στάση ταυτίζεται με τα γνήσια πατριωτικά συναισθήματα του ελληνικού λαού, της πλατύτερης μάζας των εργαζομένων και καταγράφεται καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, παρά τους τόνους μελανιού που χύνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για τον εξωραϊσμό του ΝΑΤΟ. Αυτή η στάση χρειάζεται να δυναμώσει παραπάνω μέσα στις πρωτοβουλίες του εργατικού κινήματος, ειδικά τώρα που μια σειρά στρατηγικές υποδομές σε όλη τη χώρα είτε συνδέονται άμεσα με τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η βάση της Σούδας, ή αποκτούν γενικότερο ρόλο υποστήριξης όπως τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, που προορίζονται να λειτουργήσουν και για την επισκευή των πλοίων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Η επιδιωκόμενη προσπάθεια κυβέρνησης και διοίκησης του 6ου ΕΤΕΘ σε βάρος του στρατευμένου είναι απαράδεκτη και ανυπόστατη, αυταρχική και προφανώς σκόπιμη. Είναι αντίθετη σε κάθε νόμο που περιγράφει τις στοιχειώδεις λαϊκές ελευθερίες στο Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα. Είναι έκφραση της ίδιας πολιτικής που ποινικοποιεί μέσα από νόμους όπως ο 4808/2021 (ν. Χατζηδάκη) κάθε μορφή διαμαρτυρίας μέχρι και το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να συγκροτούν σωματεία και να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης της φωνής των νέων στρατευμένων, των εργαζομένων θα πέσει στο κενό. Η καταστολή και ο κυβερνητικός αυταρχισμός θα αχρηστευθούν για άλλη μια φορά από την δύναμη των κοινών αγώνων των εργαζομένων μαζί με τους νέους και τον υπόλοιπο λαό για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για απεμπλοκή της χώρας από τα πολεμικά σφαγεία.

Και απαιτεί:

  • Να αρθεί κάθε ποινή που επιβλήθηκε στον στρατευμένο από τη διοίκηση του 6ου ΕΤΕΘ.
  • Να ανακληθεί τώρα οποιαδήποτε άλλη ποινική διαδικασία κινεί η κυβέρνηση.
  • Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο που θέτει εμπόδια στην ελεύθερη έκφραση των πολιτικών και άλλων πεποιθήσεων και ειδικότερα να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που ποινικοποιούν και εμποδίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.
  • Να απεμπλακεί η χώρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Καμιά διάθεση υποδομών για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Κανένας στρατιώτης σε αποστολές εκτός συνόρων».

Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατική δίωξη του στρατευμένου απαιτεί με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου και ξεκαθαρίζει πως «η προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσής τους δεν θα περάσει! Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Βουλή το θέμα από το ΚΚΕ(2022-07-15 00:00:00.0)
Ψάχνει στοιχεία απεργών(2009-11-26 00:00:00.0)
Ποινικοποιείται η ελεύθερη πρόσβαση στα πνευματικά δημιουργήματα(2007-04-28 00:00:00.0)
Στο σκαμνί επειδή περιφρούρησαν πανεργατική απεργία(2006-12-12 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η δίκη του Ν. Χριστάνη(1996-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ