Σάββατο 5 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 6 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή

Το ΚΚΕ, τα στελέχη και τα μέλη του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση και αλληλεγγύη. Κανείς να μην απογοητευθεί και να μην παραιτηθεί, να μην κλείσει το κατάστημά του ή να μεταναστεύσει, να μην απογοητευθεί και να μη χάσει την αξιοπρέπειά του.

Η διασφάλιση ολοκληρωμένης διαχείρισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για τη συνδυασμένη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και την ουσιαστική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, προϋποθέτουν μια ριζικά διαφορετική διέξοδο.

Μπορούν να διασφαλιστούν μόνο στο έδαφος της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής και του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού, της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα οργάνωσης και διεκδίκησης, αγωνιστικής συμπόρευσης παντού! Σήμερα χρειάζεται να διασφαλιστούν η άμεση αποκατάσταση προβλημάτων και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι πρέπει να ενταθεί η πίεση του λαϊκού παράγοντα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση της διεκδίκησης, με κοινή δράση των σωματείων, συλλόγων, κατοίκων, χωρίς αναμονή λύσεων από επίδοξους «σωτήρες».

Το ΚΚΕ, οι δυνάμεις του στα κρατικά, περιφερειακά και δημοτικά όργανα και κυρίως μέσα στον λαό θα συνεχίζουν να συμβάλλουν ώστε να δυναμώσει η φωνή των Σητειακών και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για:

  • Την καταγραφή των ζημιών, επειγόντως, με κρατική ευθύνη, από κλιμάκια των αρμόδιων υπουργείων, για να αποζημιωθούν άμεσα, για το σύνολο των ζημιών και της καταστροφής σε κτίρια, εμπορεύματα, εξοπλισμό, οχήματα, εργαλεία, αγροτικά εφόδια και προϊόντα, όλοι όσοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών.
  • Να δοθούν αποζημιώσεις στο σύνολο των ζημιών σε οικίες των εργαζομένων, αγροτών, ανέργων, φοιτητών που καταστράφηκαν στην πλημμύρα.
  • Να αποζημιωθούν από το κράτος όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τις ζημιές που υπέστησαν αυτά (ιδιωτικά, αγροτικά και επαγγελματικά) στο ύψος της τρέχουσας εμπορικής τους αξίας.
  • Να διασφαλιστεί άμεσα το εισόδημα για τους εργαζόμενους, επαγγελματίες και αγρότες/κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί, στο ύψος του χαμένου εισοδήματος.
  • Να δοθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση σε επαγγελματίες, αγρότες και ιδιώτες για την άμεση επιβίωσή τους, την εκκίνηση αποκατάστασης και λειτουργίας των καταστημάτων τους, των οχημάτων τους, αποζημίωση της αγροτικής παραγωγής τους. Οι αποζημιώσεις να είναι στο ύψος της τρέχουσας εμπορικής αξίας των κατεστραμμένων εμπορευμάτων, πάγιου εξοπλισμού, υποδομής κ.τ.λ.
  • Να «παγώσει» η είσπραξη οφειλών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, λογαριασμούς τηλεπικοινωνιών, τραπεζικές υποχρεώσεις κ.ά. για τουλάχιστον 6 μήνες και μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος των πληγέντων. Να καλύψει το κράτος ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ των επαγγελματιών και αγροτών που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και δεν λειτουργεί η επιχείρησή τους, έως την επαναλειτουργία της δραστηριότητάς τους. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ. Απαγόρευση διακοπών στους πληγέντες. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμών.
  • Να χρηματοδοτηθούν κατεπειγόντως τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον δήμο Σητείας στον ποταμό Παντέλη, στη Βάγκα, στο πλαίσιο της συνολικής διευθέτησης της κοίτης, οριοθέτησης των ρεμάτων και των ποταμών, με τις απαραίτητες μελέτες και έργα, μεταξύ των οποίων και αυτά της συγκράτησης φερτών υλικών κ.λπ. Ταυτόχρονα, να εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για πρόληψη και διαφυγή.
  • Να υπάρξουν έκτακτες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό προς την Περιφέρεια και τον δήμο Σητείας για αποκατάσταση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, άλλων δημόσιων υποδομών, αντλιοστάσια και δίκτυα της ΔΕΥΑ Σητείας, προβλημάτων σε σχολική στέγη, δημοτικών οχημάτων, εξοπλισμού, άμεσα, με συνοπτικές διαδικασίες.
  • Να αυξηθούν ουσιαστικά οι κρατικοί πόροι για αντιπλημμυρική προστασία, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Να προχωρήσει άμεσα η ολοκληρωμένη διαχείριση των λεκανών απορροής, με άμεση και ορθολογική διευθέτηση των υδατορεμάτων, μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη την Κρήτη και με προτεραιότητα στα αστικά κέντρα και τις τουριστικές περιοχές.
  • Να ενισχυθούν το προσωπικό, τα μέσα και η εκπαίδευση των φορέων Πολιτικής Προστασίας, η ουσιαστική ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού.
  • Να καταργηθεί το αντιλαϊκό πλαίσιο χρήσεων γης, που την παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ