Σάββατο 5 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 6 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΠΙΚΙΟ ΟΡΟΣ
Δεν ... «προσαρμόζεται» στη λήξη της αντιπυρικής περιόδου

Για 13η μέρα συνέχιζε την Πέμπτη να κατακαίει δασικές εκτάσεις η πυρκαγιά στο Παπίκιο Ορος στη Ροδόπη, ενώ το βράδυ της Τετάρτης οι φλόγες ξέφυγαν τόσο προς τον δασικό όγκο της Ροδόπης, όσο και τη βουλγαρική πλευρά.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική καθώς πλέον είναι λιγότερα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ιδιαίτερα τα ελικόπτερα που είναι και τα πιο κατάλληλα για την προσέγγιση του δύσβατου σημείου όπου μαίνονται οι φλόγες. Με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτώβρη, έληξαν και οι συμβάσεις μίσθωσης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Κλιμάκιο της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και του ΤΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ Ροδόπης και μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί στον Μίσχο Ροδόπης, όπου έχει στηθεί το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο επιχειρησιακό κέντρο βρίσκονται επίσης δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας, όπως και προσωπικό της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης και του δήμου Ιάσμου Ροδόπης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μάχη με τις φλόγες δίνουν πεζοπόρα τμήματα και αεροπλάνα και στη Βουλγαρία. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τα στελέχη της Πυροσβεστικής, προσφέροντάς τους εμφιαλωμένα νερά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ