Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΑΜΑΡ»
Με επιτυχία οι στάσεις εργασίας, συνεχίζουν με την απεργία

Σε στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στη ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, με απόφαση του επιχειρησιακού τους Σωματείου, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για αυξήσεις στους μισθούς. Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας (22 Ιούλη και 7 Σεπτέμβρη), Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε εργοστάσιο του ομίλου και βάρδια, ενώ και οι χτεσινές πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, κόντρα στις προσπάθειες προϊσταμένων και διευθυντών να ασκήσουν πιέσεις και να περιορίσουν τη συμμετοχή του προσωπικού.

Στη συνάντηση με το επιχειρησιακό Σωματείο η εργοδοσία περιορίστηκε στο να επαναλάβει την πρότασή της για χορήγηση ...δωροεπιταγών και να παραπέμψει το αίτημα για αυξήσεις στο επόμενο έτος. Ακολούθησε ενημέρωση των εργαζομένων από την Ομοσπονδία, το κλαδικό Συνδικάτο και το επιχειρησιακό Σωματείο, στην οποία αποτυπώθηκε η διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με επόμενο βήμα τη συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. «Κάναμε καθαρό σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πάμε πίσω από τα αιτήματά μας, απαιτούμε όλες οι παροχές να αφορούν κάθε συνάδελφο, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, θα συνεχίσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», τονίζει το Συνδικάτο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Να υπογραφεί επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς (5% από τον Ιούνη του 2022 και 5% από τον Γενάρη του 2023). Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα τεράστια κενά. Δωροεπιταγές των 150 ευρώ για Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι. Οι αυξήσεις, οι δωροεπιταγές να αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ (μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργολαβικοί) χωρίς καμία διάκριση. Να σταματήσει η ομηρία με τα εργολαβικά γραφεία, να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργολαβικών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας από την εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ