Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Μόνο μία γιατρός στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝΑ «Παμμακάριστος»

«SOS» εκπέμπει το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝΑ «Παμμακάριστος», λόγω της παρατεταμένης σοβαρής υποστελέχωσης, κάτι που καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι γνωστό σε κάθε αρμόδιο εδώ και πολλούς μήνες. Παράλληλα σημειώνει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ανακάλεσε την άδεια του επικουρικού ακτινολόγου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα επί συνόλου 6 οργανικών θέσεων υπηρετούν μόνο μία μόνιμη γιατρός, η οποία είναι και η μοναδική που καλύπτει τον αξονικό τομογράφο, ταυτόχρονα με τα τμήματα κλασικού και υπερήχου - τρίπλεξ, και ένας επικουρικός ακτινολόγος, με πολύμηνη μετακίνηση από το «Αγία Ολγα», ο οποίος καλύπτει κλασικό ακτινολογικό και υπέρηχο. Οι 5 θέσεις ειδικευόμενων Ακτινολογικού παραμένουν μακροχρόνια κενές.

Το Σωματείο αναφέρεται στις «λύσεις» των μετακινήσεων που επέλεγαν οι αρμόδιοι, π.χ. φέρνοντας υποχρεωτικά ακτινολόγους από άλλες δομές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν είχαν εμπειρία στον αξονικό τομογράφο, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται αξονικές στο νοσοκομείο.

«Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης είναι το γεγονός ότι στις 17/10, ημέρα γενικής εφημερίας, δεν αναγραφόταν κανένας ακτινολόγος στο πρόγραμμα εφημέρευσης», συνεχίζει το Σωματείο. «Μπροστά στον κίνδυνο να κλείσει η γενική εφημερία, η διοίκηση ανακάλεσε αργά το μεσημέρι την κανονική άδεια του επικουρικού ακτινολόγου, ο οποίος υποχρεώθηκε σε εφημέρευση. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος πραγματοποίησε 19 συνεχόμενες γενικές εφημερίες και έχει ξεπεράσει τα όριά του».

Το Σωματείο αναδεικνύει τις σοβαρές επιπτώσεις από αυτήν την κατάσταση, ειδικά για τους ασθενείς, και απαιτεί για πολλοστή φορά μόνιμα και ασφαλή μέτρα, με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων γιατρών.

Συγκεκριμένα: Να προκηρυχθούν άμεσα οι 5 κενές θέσεις ακτινολόγων, με διαδικασία κατεπείγοντος. Να ενισχυθεί τώρα το Ακτινολογικό με γιατρούς, με εμπειρία στον αξονικό τομογράφο, για το πρωινό ωράριο και τις εφημερίες. Αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών και όλων των υγειονομικών. Ενταξη στα ΒΑΕ και επαναφορά των ακτινολογικών αδειών που καταργήθηκαν το 2012. Επίδομα ανθυγιεινού στους ακτινολόγους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ