Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΜΗΤΕΡΑ»
«Ορθώνουμε ασπίδα προστασίας στο παιδί»

Σύσκεψη φορέων τη Δευτέρα στο Ιλιον

Σε σύσκεψη φορέων για την προστασία του παιδιού τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα» (Λεωφόρος Δημοκρατίας 65, Ιλιον), καλεί το Σωματείο του «Μητέρα» και των Παιδοπόλεων ως συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του χώρου.

Στο κάλεσμα που απευθύνει, σημειώνει: «Το έγκλημα με τη 12χρονη στον Κολωνό είναι μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση που αναδεικνύει τα πρώτα θύματα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης των πάντων, της αποσάθρωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, του τσακίσματος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, της λαϊκής οικογένειας. Θύματα βεβαίως είναι τα παιδιά που έχει στην ευθύνη του το "Μητέρα", τα παιδιά χωρίς οικογένεια, τα κακοποιημένα παιδιά, τα παιδιά με ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Ομως το ειδεχθές έγκλημα με τη 12χρονη και την κάθε 12χρονη δείχνει ότι είναι σε κίνδυνο ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, της ακρίβειας, του πολέμου το κάθε παιδί».

Το Σωματείο καλεί «να συζητήσουμε, αλλά πάνω απ' όλα να πάρουμε κοινή απόφαση να ορθώσουμε τοίχο, ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ