Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Ανακλήθηκαν οι 6 απολύσεις, παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σήμερα η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών

Κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των Σωματείων τους, οι έξι απολυμένοι εργολαβικοί της «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ» επιστρέφουν από σήμερα Παρασκευή στην εργασία τους στη ΛΑΡΚΟ. «Θετική εξέλιξη, αλλά δεν πανηγυρίζουμε. Ετοιμαζόμαστε για αγώνα και σύγκρουση», δηλώνει σχετικά ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Η αγωνιστική ετοιμότητα των εργαζομένων και των Σωματείων και οι άμεσες παρεμβάσεις τους είχαν ως αποτέλεσμα να «ναυαγήσουν» και αυτή τη φορά τα σχέδια της κυβέρνησης και να μην περάσει η προσπάθεια να ξεκινήσει το ξήλωμα των εργαζομένων από τη ΛΑΡΚΟ. Εστειλαν δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση και ετοιμάζονται για τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, στις 3.15 μ.μ., για ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά και για τη συνέχιση του αγώνα με επόμενο προγραμματισμένο σταθμό την απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι, αντιπροσωπείες του επιχειρησιακού Σωματείου και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, μαζί με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του εργολάβου στη Λάρυμνα, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης των συναδέλφων τους.

Οι πιέσεις των εργαζομένων και των Σωματείων τους ανάγκασαν τον εργολάβο να ανακαλέσει τις απολύσεις και να καλέσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν για δουλειά από σήμερα Παρασκευή. Ωστόσο, έκανε γνωστό ότι θα κοινοποιήσει πρόσκληση για διαβούλευση ομαδικών απολύσεων, καθώς, όπως ανέφερε, στο τέλος του έτους λήγει η σύμβασή του και φεύγει από τη ΛΑΡΚΟ, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα τακτοποιηθεί κάθε εκκρεμότητα απέναντι στους εργαζόμενους.

Τα όσα ανέφερε ο εργολάβος επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των σωματείων, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να «νεκρώσει» το εργοστάσιο και κάθε χώρο δουλειάς, χωρίς καμιά διασφάλιση της επαναλειτουργίας και των θέσεων εργασίας.

«Κερδίσαμε χρόνο για να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την εργασία μας και να πιέσουμε την κυβέρνηση να δώσει λύση και για όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ», αναφέρει ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, και προσθέτει:

«Ωστόσο δεν πανηγυρίζουμε. Ξέρουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Και ενωμένοι, έχοντας την αλληλεγγύη ολόκληρης της εργατικής τάξης, ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος. Θα πάμε την Παρασκευή στη συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία και ανάλογα με τις απαντήσεις θα πάρουμε και τις αποφάσεις μας στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ