Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Αρχίζουν εργασίες για το τσιμεντένιο ... «πάρκο»

Ξεκινά και τυπικά η τσιμεντοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, αφού το ΥΠΕΧΩΔΕ προκήρυξε δύο διαγωνισμούς για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και έργων υποδομής, που θα κατασκευαστούν στο χώρο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ετσι, παρά τους ισχυρισμούς του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ότι η περιοχή θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο πάρκο πρασίνου και αναψυχής της Ευρώπης, μάλλον οι κατασκευαστικές κοινοπραξίες θα δημιουργήσουν ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα... τσιμέντου και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στην κατασκευή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων Baseball, Softball, Hockey, καθώς και των έργων υποδομής και ανάπλασης στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 88.000.000 ευρώ (29.986.004.400 δρχ.) και η συνολική προθεσμία περαίωσης έχει οριστεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος θα υποβάλλονται έως τις 20 Μάρτη 2002.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά στην εκπόνηση μελέτης για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή, με προεκτιμώμενη αμοιβή 160.000 ευρώ (54,2 εκατ. δρχ.). Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει επίσης την 20.3.2002. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στο χώρο του πρώην αεροδρομίου θα κατασκευαστεί και εμπορικό συνεδριακό κέντρο συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., καθώς και κλειστό γήπεδο μπάσκετ με χωρητικότητα πάνω από 10.000 θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ