Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής οι τηλεπικοινωνιακοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), διαμαρτυρόμενοι για την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ), με το οποίο υποβαθμίζεται ο κλάδος τους.

Την απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση πήρε το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτο το προωθούμενο από την κυβέρνηση ΠΔ.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνεται ότι το ΠΔ προβλέπει την ένταξη του μέχρι τώρα αυτόνομου κλάδου των τηλεπικοινωνιακών (Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών) στη Μονάδα Συστημάτων και Υποδομών Αεροναυτιλίας του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Η δημιουργία ενός μόνο τμήματος, αντί τριών - τονίζεται στην ανακοίνωση - σημαίνει ότι δε θα διενεργούνται πλέον οι προβλεπόμενοι κρατικοί έλεγχοι, ενώ τονίζεται ότι από τη στελέχωση της Μονάδας και τους όρους που προδιαγράφονται στο ΠΔ, καθίσταται αδύνατη η παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών και πιθανώς να υπάρξουν επιπτώσεις στην ασφάλεια και στην κανονικότητα των πτήσεων.

Οι τηλεπικοινωνιακοί ζητούν να ληφθούν υπόψη οι υποβληθείσες προτάσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών ΥΠΑ και να συσταθεί στον ΔΑΑ Διεύθυνση Αεροναυτικών Τηλεπικοινωνιών, η οποία θα στελεχωθεί με το απαραίτητο τηλεπικοινωνιακό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ