Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα διοίκηση στον ιδιωτικό ΟΤΕ

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή εκπροσώπων του εργαζομένων στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ. Το ΔΣ εκλέγεται αύριο Τετάρτη και αναμένεται να συμβάλει στην υλοποίηση κρίσιμων κυβερνητικών αποφάσεων, όπως την πώληση άλλου ενός 8% των μετοχών του Οργανισμού σε ιδιώτες.

Το ΔΣ θα εκλεγεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση. Το δημόσιο ως μεγαλομέτοχος (περίπου 42%) θα κάνει τις προτάσεις του για τα νέα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τη διοίκηση. Λέγεται ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος Ν. Μανασής θα προταθεί να παραμείνει στη θέση του. Συμπληρωματικές προτάσεις αναμένονται και από άλλους μεγαλομετόχους.

Σημειωτέον ότι σήμερα στο ΔΣ συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ομως καθώς από τον Ιούνη 2000 άλλαξε το Καταστατικό του Οργανισμού, έπαψε να υπάγεται στο ν. 2414/96 περί ΔΕΚΟ και «πέρασε» στο ν. 2190/20 περί ΑΕ. Ο νόμος δεν προϋποθέτει εκπροσώπηση εργαζομένων.

Για την εκλογή του νέου ΔΣ από τους μετόχους δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία κατά τη Γενική Συνέλευση. Βάσει του Καταστατικού του Οργανισμού, τα μέλη του οργάνου θα είναι 15 και δεν υπάρχει περιορισμός για το ποιους μετόχους θα εκπροσωπούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ