Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 21 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σύσκεψη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

Την 1η Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Πάρκο των Εποχών, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, να αποτελέσει σταθμό στη συνέχεια της πάλης, στον συντονισμό και στον κοινό αγώνα των εργατών ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και στα βάσανα.

Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ και οργανώνει πλατιά σύσκεψη για την προετοιμασία της απάντησης των εργαζομένων, την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στο Πάρκο των Εποχών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Με σύνθημα «Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη - Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός - Για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος», το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που έδωσαν μάχες για δεδουλευμένα, για Συλλογικές Συμβάσεις, για ανάκληση απολύσεων, για τους πλειστηριασμούς, σε κάθε εργάτη που δεν ανέχεται να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια, με ρυθμούς μηχανής, που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια, στην κρίση και στον φόβο του πολέμου, που δεν δέχεται να δει για άλλη μια φορά τον λογαριασμό των επιλογών των κυβερνήσεων και των εργοδοτών να καταλήγει στα χέρια του.

Τους καλεί να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να κλιμακώσουν τον αγώνα και να περάσουν στην αντεπίθεση. Αναφέρεται σε μια σειρά χώρους στη Θεσσαλονίκη, ευρύτερα στη Μακεδονία, όπου έχουν ανάψει εστίες αντίστασης και οι εργαζόμενοι εκεί διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όπως «Μαλαματίνα», ΟΑΣΘ, Μετρό, «Praktiker», «Lidl», «e-food», «Βαρβαρέσος», Πετρέλαια Καβάλας, Λιπάσματα Καβάλας. Αλλά και στους εργάτες στην COSCO και στους οικοδόμους, που πέτυχαν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τις διεκδικήσεις τους.

Τονίζει ότι «σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός, ταξικός αγώνας, με σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, που μέσα από συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις θα στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις ενώσεις τους, τις κυβερνήσεις τους. Ενας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις, να εμπνεύσει.

Σήμερα χρειάζονται σωματεία που θα συσπειρώνουν κάθε μέρα και νέους εργαζόμενους, που θα φτάσουν σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, γραφείο, εργοστάσιο. Σήμερα χρειάζεται να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας».

Αναδεικνύει την ανάγκη το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ να είναι σταθμός στη συνέχεια της πάλης, στον συντονισμό και στον κοινό αγώνα των εργατών ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και στα βάσανα.

Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για: Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμους γιατρούς - νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

Γιατί, όπως αναφέρει, «είναι ρεαλιστικό σήμερα να παλεύουμε για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με σταθερό χρόνο εργασίας, γιατί είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ