Να ζητήσει και τα «ρέστα» επιχείρησε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως για τις εμπεριστατωμένες επισημάνσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα όσον αφορά την επιχείρηση παράδοσης των πανεπιστημιακών δασών και εκτάσεων του ΑΠΘ στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και για την προσπάθεια φίμωσης των φοιτητικών συλλόγων.
Ετσι, μόλις κατέβηκε από το βήμα ο Δ. Κουτσούμπας, πήρε τον λόγο η Ν. Κεραμέως για να πει με το γνωστό ...ύφος για τα πανεπιστημιακά δάση: «Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς μπαίνουν στο πιάτο των επιχειρηματικών ομίλων. Αδυνατώ να το κατανοήσω αυτό το πράγμα». Οσον αφορά τους φοιτητές, αναμάσησε τη γνωστή καραμέλα ότι «δεν υπάρχει μέχρι σήμερα όργανο που να εκπροσωπεί τους φοιτητές» και ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο τάχα ενισχύει την εκπροσώπησή τους «ναι, με ανάδειξη των φοιτητών μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο».
Βέβαια πήρε την κατάλληλη απάντηση από τον Δ. Κουτσούμπα: «Επειδή συνεχώς προκαλεί η κυρία υπουργός επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια, λες και έχει το μαγνητοφωνάκι στην τσέπη και το βάζει στο στόμα και τα λέει, φαντάζομαι και ο ελληνικός λαός και εδώ μέσα η Βουλή την άκουσε και πώς μιλάει κάθε φορά, επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Αυτά που έλεγε στις Επιτροπές, αυτά που είπε στην εισήγησή της, αυτά που κάνει στις διάφορες παρεμβάσεις της. Απάντηση υπάρχει! Τουλάχιστον η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Πριν με άκουσαν όλοι και είπα συγκεκριμένα πράγματα, γι' αυτά που επανέλαβε δήθεν ως ερωτήματα.
Οι πανεπιστημιακοί, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν δώσει προτάσεις δημόσια για το πώς θέλουν να διοικούνται, για το πώς θέλουν να εκλέγονται, πώς θέλουν να διοικούνται τα πανεπιστήμια κλπ. κλπ., και για όλο τον νόμο - πλαίσιο και γι' αυτά τα κατάπτυστα άρθρα τα οποία ανέλυσα. Αλλά δεν παρακολουθούσε. Επαιζε με το κινητό της ή μιλούσε με το τηλέφωνο ή με τον συνάδελφό της. Αυτά θέλω να πω και δεν μου χρειάζεται απάντηση».