Σάββατο 2 Ιούλη 2022 - Κυριακή 3 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κατατίθεται στη Βουλή ο απαράδεκτος νόμος - πλαίσιο

Στη Βουλή κατατίθεται τη Δευτέρα ο απαράδεκτος και αντιδραστικός νέος νόμος - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, που έχει συναντήσει καθολική απόρριψη από την πλειοψηφία των Συλλόγων ΔΕΠ, από πολλά πανεπιστημιακά όργανα και άλλους φορείς. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να προωθηθεί στην Ολομέλεια τη βδομάδα 11 - 15 Ιούλη.

Ο νόμος - πλαίσιο, συγκεντρώνοντας τη μέχρι τώρα νομοθεσία για τα πανεπιστήμια, προωθεί μια μεγάλη αγορά προϊόντων Ανώτατης Εκπαίδευσης πολλαπλών ταχυτήτων, ενώ χτυπά τα πτυχία και το αντίκρισμά τους μετατρέποντάς τα σε ένα ακόμα προσόν στη μεγάλη αγορά των πιστοποιήσεων που έχει δημιουργηθεί από όλες τις κυβερνήσεις.

Προωθεί ένα μοντέλο διοίκησης που απορρίπτει σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα, με νέους «μπαμπούλες» επιτήρησης της επιχειρηματικής λειτουργίας, ακόμα πιο ξένο στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά απολύτως φιλικό στην επιχειρηματική δράση. Και στο πλαίσιο αυτό επιχειρεί υπονόμευση των φοιτητικών συλλόγων ως οργάνων εκπροσώπησης των φοιτητών, προσπαθώντας να δημιουργήσει «συμβούλια - παραμάγαζα» για τη στήριξη του «Πανεπιστημίου ΑΕ» και τη δημιουργία νέων πελατειακών σχέσεων, γνωστών από παλιά στην κυβερνητική παράταξη που υπέστη συντριπτική ήττα στις φοιτητικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ