Σάββατο 2 Ιούλη 2022 - Κυριακή 3 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
31η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η νεολαία διαλέγει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας
  • Από τις 7 έως τις 10 Ιούλη στις Νηές Μαγνησίας
  • Μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο 9 Ιούλη στην παραλία του Βόλου

Πλούσιο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των συναυλιών και των γλεντιών (φωτ. από χορούς στο 28ο Διήμερο στο Καρπενήσι το 2019)
Πλούσιο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των συναυλιών και των γλεντιών (φωτ. από χορούς στο 28ο Διήμερο στο Καρπενήσι το 2019)
Πάντα «με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Αυτό το νήμα συνδέει τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα και Κατασκηνώσεις της ΚΝΕ, από τις Πρέσπες μέχρι τις Νηές Μαγνησίας, και αποτυπώνει τη σταθερή, συνεπή και αταλάντευτη στάση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, την επιλογή συστράτευσης με την πλευρά των λαών και των αγώνων τους.

Σε λίγες μέρες χιλιάδες νέοι αναχωρούν από όλη τη χώρα με προορισμό την 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας, που θα στείλει ακόμα μια φορά το δυνατό του μήνυμα: «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ετσι γράφεται η Ιστορία!». Για να στείλουν μαζικό, αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής πάλης των λαών. Για να στείλουν δυνατό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Ενα μήνυμα που στέλνουν διαχρονικά τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και μέσα από τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα, πρωτοστατώντας ώστε να μην εγκλωβίζεται η νεολαία στο κυρίαρχο ρεύμα που διαμορφώνεται από την αστική τάξη, τα ΜΜΕ της, τα κόμματά της. Ωστε να μην εγκλωβίζεται στις επιδιώξεις του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού κέντρου, να παλεύει μαζί με τους λαούς και τη νεολαία, γιατί με αυτούς δεν έχει τίποτα να χωρίσει. Τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα και Κατασκηνώσεις της ΚΝΕ έχουν ήδη αφήσει το αποτύπωμά τους στην αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα των νέων κομμουνιστών στο πλευρό του ΚΚΕ για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις αιτίες που γεννούν πολέμους και εκμετάλλευση.

Το αντιιμπεριαλιστικό στίγμα δίνουν διαχρονικά οι κατασκηνώσεις της ΚΝΕ (στιγμιότυπο από το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο)
Το αντιιμπεριαλιστικό στίγμα δίνουν διαχρονικά οι κατασκηνώσεις της ΚΝΕ (στιγμιότυπο από το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο)
Το «θεμέλιο» μπήκε από το πρώτο νεανικό αντάμωμα, το 1992 στις Πρέσπες, όταν η ΚΝΕ, σε δύσκολες συνθήκες, έστελνε πολλαπλά μηνύματα, καθώς οι ιμπεριαλιστές χάραζαν και πάλι, «με των λαών το αίμα», τα σύνορα. Και από τότε δίνεται κάθε χρόνο. Την επόμενη χρονιά, σταθμός ήταν η ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου, από όπου απογειώνονταν τα AWACS για τις «ειρηνευτικές» αποστολές στη Γιουγκοσλαβία και ακολούθησε το 1994 το Στόμιο, όπου στήθηκε το νεανικό «στρατηγείο» ενάντια στα σχέδια για την εγκατάσταση ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στην περιοχή. Στον Αραξο το 1995 οι πρωτοπόροι νέοι κομμουνιστές και φίλοι της Οργάνωσης διαδήλωσαν ενάντια στην ύπαρξη πυρηνικών βομβών. «Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια - Οχι στην εγκατάσταση της Πολυεθνικής Δύναμης Ταχείας Επέμβασης» ήταν το σύνθημα του Διημέρου την επόμενη χρονιά, στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 1997 ο νεανικός θεσμός «ταξίδεψε» στην Κρήτη, με επίκεντρο τη βάση της Σούδας, σύμβολο της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εκείνο τον καιρό αναβαθμιζόταν. Από το Λιτόχωρο το 1999, όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στα γεράκια του ΝΑΤΟ την παραλία Γρίτσα για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς στη Γιουγκοσλαβία, οι νέοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Το μήνυμα «60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό» στάλθηκε το 2005 από έξι διαφορετικούς προορισμούς του Διημέρου. Και πολλοί ακόμα σταθμοί, «καίριοι» κάθε φορά, με σημασία και συμβολισμούς...

Πάντα στο πρόγραμμα των κατασκηνώσεων υπάρχει χρόνος για αθλητικές δραστηριότητες
Πάντα στο πρόγραμμα των κατασκηνώσεων υπάρχει χρόνος για αθλητικές δραστηριότητες
Η φετινή 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ παίρνει τη σκυτάλη για να γράψει τη δική της Ιστορία από την 30ή, στη Λέσβο, που με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!» έστειλε από την καρδιά του Αιγαίου το μήνυμα της κοινής πάλης των λαών που ζουν ειρηνικά και χτίζουν το δικό τους μέλλον, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

***

Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση επιστρέφει στην περιοχή της Θεσσαλίας, που βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της εμπλοκής της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών με εγκαταστάσεις για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε Λάρισα, Βόλο, Στεφανοβίκειο. Στο Στεφανοβίκειο βρίσκεται η βάση της ελληνικής 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, που χρησιμοποιείται για τη μεταστάθμευση αεροκίνητων μονάδων και μαχητικών ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού από το 2018, ενώ από τον Μάρτη του 2019 οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν μόνιμη παρουσία εκεί, μαζί με ελληνικές δυνάμεις, με τις οποίες συνεκπαιδεύονται. Στις εγκαταστάσεις της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού οι Αμερικανοί έχουν εγκαταστάσεις και προσωπικό για τη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση ελικοπτέρων που εκφορτώνονται στο λιμάνι του Βόλου, ενώ η βάση προσφέρεται για εκπαίδευση. Από την πρώτη στιγμή του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία έφυγαν από το Στεφανοβίκειο για την Πολωνία 12 επιθετικά ελικόπτερα των Αμερικανών απέναντι στη Ρωσία. Στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» διαμένουν Αμερικανοί στρατιώτες οι οποίοι συμμετέχουν σε μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με τον ελληνικό στρατό.

Από την περσινή συμμετοχή του ΚΚ και της ΚΝ Τουρκίας στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο
Από την περσινή συμμετοχή του ΚΚ και της ΚΝ Τουρκίας στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο
Αλλά και στη Λάρισα, προχωρά η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πόλης. Η αεροπορική βάση θεωρείται απαραίτητη για τις ΗΠΑ, που ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας σειράς υποδομών μέσα στην 110 Πτέρυγα Μάχης, με σκοπό να εγκατασταθούν εκεί τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα «Global Hawk».



Η παραλία στις Νηές Μαγνησίας που θα φιλοξενηθεί η κατασκήνωση
Η παραλία στις Νηές Μαγνησίας που θα φιλοξενηθεί η κατασκήνωση

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ