Σάββατο 2 Ιούλη 2022 - Κυριακή 3 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δυνατό διεθνιστικό «παρών»!

Αντιπροσωπείες 3 Κομμουνιστικών Κομμάτων και 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών την επόμενη βδομάδα στη Μαγνησία

Σε κοινό μαχητικό μπλοκ μέλη του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πρόσφατη μεγάλη αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στη Μαδρίτη
Σε κοινό μαχητικό μπλοκ μέλη του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πρόσφατη μεγάλη αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στη Μαδρίτη
Το Σάββατο 9 Ιούλη στις 19.00 θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου. Εκεί θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα χαιρετίσουν οι Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, και Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Πρόκειται για μία συγκέντρωση με μεγάλη πολιτική σημασία, αφού εκτός όλων των άλλων θα χαιρετίσουν οι Γενικοί Γραμματείς των 4 Κομμουνιστικών Κομμάτων που από κοινού, με το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία πριν 4 μήνες, πήραν την πρωτοβουλία να εκδώσουν Κοινή Ανακοίνωση για τον πόλεμο η οποία στη συνέχεια υπογράφηκε συνολικά από 42 Κομμουνιστικά Κόμματα και 30 Κομμουνιστικές Νεολαίες, και έδωσε το πολιτικό στίγμα για μία πλούσια αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε μέχρι σήμερα.

Τα Κόμματα και οι Νεολαίες που υπέγραψαν την Κοινή Ανακοίνωση τάσσονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι αποτελεί μία από τις συνέπειες της τραγικής κατάστασης που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Ανέδειξαν ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία συνδέονται με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, την επέμβασή τους στην περιοχή, στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με την καπιταλιστική Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας. Απέναντι στα προσχήματα και τον αντικομμουνισμό των ιμπεριαλιστών, απέναντι στις επικίνδυνες αυταπάτες που σκορπούν αστικές δυνάμεις, ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη, «καλύτερη αρχιτεκτονική ασφάλειας» στην Ευρώπη, ένας «ειρηνικός πολυπολικός κόσμος» κ.ο.κ., η Κοινή Ανακοίνωση υπογράμμισε ότι «απαιτείται αυτοτελής πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον σοσιαλισμό!».

Διαδήλωση της ΚΝ Τουρκίας στην αμερικανική βάση στο Ιντσιρλίκ
Διαδήλωση της ΚΝ Τουρκίας στην αμερικανική βάση στο Ιντσιρλίκ
Πλούσιες είναι και οι δράσεις των Κομμουνιστικών Νεολαιών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε δεκάδες χώρες του κόσμου, για την απεμπλοκή των χωρών τους από το μακελειό, για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι τα νέα βάρη που φορτώνουν οι αστικές τάξεις στις πλάτες τους.

Τα χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ που θα βρεθούν στην Κατασκήνωση στη Μαγνησία θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τις αντιπροσωπείες 8 Οργανώσεων από χώρες της Ευρώπης, οι οποίες θα απευθύνουν και χαιρετισμό. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν νέοι κομμουνιστές από το Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας, τις Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών από την Ισπανία, το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία, το Κίνημα Νέων Κομμουνιστών από την Ολλανδία, την Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία, την Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας από τη Σερβία, τη Σουηδική Κομμουνιστική Νεολαία και την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.

Ετσι, η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα στείλει παγκόσμιο μήνυμα «κοινής πάλης των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».


Πρόσφατη αντιΝΑΤΟική δράση του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία
Πρόσφατη αντιΝΑΤΟική δράση του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ