Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΑΝΘΗ
Μεγάλες καταστροφές από χαλαζόπτωση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο δήμος Τοπείρου της ΠΕ Ξάνθης, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι έντονες βροχοπτώσεις και η χαλαζόπτωση προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κύριες υποδομές, όπως δημοτικές οδούς, στο αγροτικό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά - αποστραγγιστικά κανάλια κ.α.

Η πτώση δέντρων προκάλεσε προβλήματα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε κολόνες του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα περίπου 15 χωριά της περιοχής να μείνουν χωρίς ρεύμα για τουλάχιστον 5 ώρες μέσα στη νύχτα.

Παράλληλα, από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στα αγροτεμάχια παρατηρούνται ολικές καταστροφές καλλιεργειών σε διάφορες περιοχές του δήμου, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 40.000 στρέμματα.

Στην περιοχή βρέθηκαν κλιμάκια του ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις των ζημιών, ενώ η ανησυχία παραμένει καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ