Τετάρτη 25 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τη δολοφονία Παλαιστίνιας δημοσιογράφου

Την εν ψυχρώ δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ από τις ισραηλινές αρχές και την κλιμάκωση της κατοχικής βίας καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε Ερώτησή της στον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ.

Η Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος έχει ως εξής:

«Στις 11 Μάη 2022 η Παλαιστίνια δημοσιογράφος του δικτύου Αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπού Ακλέχ δολοφονήθηκε αναίτια και εν ψυχρώ από πυρά του ισραηλινού στρατού, καθώς κάλυπτε επεισόδια στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Η απαράδεκτη και καταδικαστέα δολοφονία της Αμπού Ακλέχ συνεχίστηκε με την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση της ισραηλινής αστυνομίας κατά Παλαιστινίων που μετέφεραν το φέρετρο προς την εκκλησία όπου θα γινόταν η νεκρώσιμη ακολουθία της δημοσιογράφου, ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο όπου φυλασσόταν η σωρός.

Η δολοφονία της Αμπού Ακλέχ έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της κατοχικής βίας του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Οχθη.

Η κλιμάκωση αυτή γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, αφού όπως δηλώνουν, με το κράτος του Ισραήλ "μοιράζονται τις ίδιες αξίες" και συνεχώς ενισχύουν τις πολιτικές - οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις μαζί του παρέχοντάς του στήριξη να συνεχίζει να εγκληματεί σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και του δικαιώματός του να ζει στο δικό του ανεξάρτητο και βιώσιμο κράτος, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ώρα που η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρ. Μετσόλα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, το κράτος του Ισραήλ αποθρασύνεται με μια απαράδεκτη άρνηση εισόδου του προέδρου της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Παλαιστίνη και επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ευρωβουλευτών που επρόκειτο να επισκεφτεί την Παλαιστίνη, Μ. Πινέδα.

Βαριές είναι οι ευθύνες διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων, όχι μόνο γιατί υλοποιούν την παραπάνω στρατηγική στενότερης πρόσδεσης με το κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί Παλαιστινίους, αλλά και γιατί δεν θέτουν σε εφαρμογή την από το 2015 απόφαση της Ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και την πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα γεγονότα, όπου μιλά για "υπέρμετρη χρήση βίας" των ισραηλινών δυνάμεων καταστολής, αναφερόμενη σε επίθεση ενάντια σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε νεκρώσιμη ακολουθία, ερωτάται ο ύπατος εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Μπορέλ:

Πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι η ολοένα και μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική σύμπραξη της ΕΕ με το κράτος του Ισραήλ το αποθρασύνει με αποτέλεσμα τις δολοφονίες Παλαιστίνιων και τις ωμότητες σε βάρος τους, την κλιμάκωση προκλητικών ενεργειών;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δολοφονεί και τρομοκρατεί δημοσιογράφους για να κρύψει την αλήθεια(2023-11-07 00:00:00.0)
Παραδέχονται τη δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου(2022-09-06 00:00:00.0)
Στα λόγια στήριξη της «λύσης δύο κρατών», στην πράξη ενίσχυση της ισραηλινής κατοχής(2022-07-16 00:00:00.0)
Τριγμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό(2022-05-20 00:00:00.0)
Διατήρηση της έντασης με νέες επιδρομές(2014-03-14 00:00:00.0)
Δολοφονία - «μπουρλότο» του ΓΓ του Λαϊκού Μετώπου(2001-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ