Πέμπτη 19 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Αναγκαία τα άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυσή του

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γ. Λαμπρούλη

Από τη σύσκεψη με υγειονομικούς
Από τη σύσκεψη με υγειονομικούς
Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας, αναδείχθηκαν στο πλαίσιο της περιοδείας και των επαφών με υγειονομικούς που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη, αλλά και στη συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Λαμπρούλης περιόδευσε σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, συζητώντας με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό. Επισκέφθηκε το Ακτινολογικό, την Ουρολογική, τη Νεφρολογική και την Παθολογική κλινική, για τις οποίες το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερωτήσεις στη Βουλή. Επισκέφθηκε επίσης την αιμοδοσία και τις υπηρεσίες καθαριότητας του νοσοκομείου.

Στην περιοδεία εκφράστηκε έντονα η ανησυχία των εργαζομένων για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμούς. Ιδιαίτερα αναδείχθηκαν τα ζητήματα της εντατικοποίησης της εργασίας, που υπήρχε ήδη πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, της μεγάλης ανησυχίας για την ανασφάλεια στην οποία βρίσκονται μόνιμα οι δεκάδες συμβασιούχοι υγειονομικοί σε όλα τα Τμήματα, και της ομηρίας στην οποία βρίσκονται οι δεκάδες υγειονομικοί σε αναστολή, λόγω της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με την διοικήτρια του νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν η κατάσταση του νοσοκομείου και οι συνθήκες εργασίας όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Και από αυτήν τη συζήτηση διαπιστώθηκε η μεγάλη ανάγκη για δραστική αύξηση του προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αλλά και για σημαντική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί.

Αντί για μέτρα προστασίας η κυβέρνηση προωθεί την επιχειρηματική δράση

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με μαζική παρουσία εργαζομένων, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τα σωματεία των υγειονομικών, την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου - Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΚ) και τους Συλλόγους Εργαζομένων του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε προβληματισμός για τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και για τις αρνητικές εξελίξεις με την προώθηση και νομοθέτηση από την κυβέρνηση των σχεδίων για το εμπορευματοποιημένο «νέο ΕΣΥ» και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ειδική αναφορά έκανε ο Γ. Λαμπρούλης σε ιδιαίτερα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, αλλά τα οποία έχουν κοινή αιτία με την κατάσταση απαξίωσης στην οποία βρίσκονται οι δημόσιες δομές Υγείας σε όλη την Ελλάδα. Οπως είπε, «η άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας είναι μία μικρογραφία της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται γενικότερα το δημόσιο σύστημα Υγείας».

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και την Πρόληψη, επεσήμανε: «Η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού με όρους "κόστους - οφέλους" όχι μόνο δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, αλλά είναι και επικίνδυνη, ακόμα και για την ίδια του τη ζωή. Το ΚΚΕ παλεύει για αποκλειστικά κρατικό, δωρεάν, λαϊκό σύστημα Υγείας. Ενα σύστημα Υγείας που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι, όπως σήμερα, ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Με πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και πλήρη στελέχωσή τους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Στάθηκε ακόμα στην πείρα και τη δύναμη που προσφέρει ο σημαντικός αγώνας των υγειονομικών, και στην Καρδίτσα, ενάντια στις διαχρονικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των υγειονομικών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Στη βάση αυτή, δεσμεύτηκε ότι το Κόμμα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την ικανοποίηση των αναγκών υγειονομικών και ασθενών, τόσο μέσα από τη Βουλή όσο και έξω απ' αυτή, με μπροστάρηδες τους υγειονομικούς, μέλη του ΚΚΕ, για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης(2023-11-03 00:00:00.0)
Στη Βουλή από το ΚΚΕ η ανάγκη μέτρων για την υγεία και την περίθαλψη(2023-09-16 00:00:00.0)
Να φύγουν τώρα οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!(2023-05-05 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα ενάντια σε αναστολές, απολύσεις και το «νέο ΕΣΥ»(2021-09-21 00:00:00.0)
Σημαντικές ελλείψεις στα νοσοκομεία μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας(2021-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ