Τετάρτη 18 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Καινούργια σωματεία ιδρύονται καθημερινά στα «STARBUCKS»

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντιέται με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για συμφωνίες ξένες και επικίνδυνες για τα συμφέροντα των λαών, οι εργαζόμενοι των ΗΠΑ στέλνουν νέα αισιόδοξα μηνύματα οργάνωσης και αγώνα», σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, αναδεικνύοντας τη θετική πείρα από την ίδρυση νέων σωματείων από τους εργαζόμενους στα «STARBUCKS».

Οπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ, κόντρα στην αντιδραστική εργατική νομοθεσία των ΗΠΑ που επιβάλλει εκλογές ξεχωριστά σε κάθε κατάστημα για το δικαίωμα στη συνδικαλιστική οργάνωση, αλλά και κόντρα στην οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία, οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από καταστήματα των «STARBUCKS» προχωρούν σε εκλογές για την ίδρυση σωματείων.

Σε 66 καταστήματα οι εργαζόμενοι έχουν ήδη συγκροτήσει σωματείο, ενώ συνολικά εργαζόμενοι σε 250 καταστήματα έχουν καταθέσει τα έγγραφα για διαδικασία συγκρότησης σωματείου από τον Αύγουστο.

Μόνο τους τελευταίους 6 μήνες πάνω από 20.000 εργαζόμενοι των «STARBUCKS» πήραν την απόφαση να ενταχθούν σε σωματείο, επιβεβαιώνοντας το σύνθημα «Το δίκιο κατακτιέται με οργάνωση και αγώνα».

Χαρακτηριστικά της διαδικασίας αλλά και του κλίματος για την ανάγκη οργάνωσης είναι τα ομόφωνα ή σχεδόν ομόφωνα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ψηφοφοριών, με τους εργαζόμενους να πανηγυρίζουν κατά την ανακοίνωσή τους και να υψώνουν πικέτες με συνθήματα «Είμαστε σε σωματείο!» και «Οργάνωση - Δύναμη» (δείτε σχετικό βίντεο στη διεύθυνση https://youtu.be/zXnlD_dQq0c).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ