Τετάρτη 23 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ
Ερευνες στα «τυφλά» για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τρεις εργάτες

Συνεχίστηκαν και χτες οι έρευνες στον κρανίου τόπο που έμεινε μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου εκρηκτικών υλών ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά και στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους.

Παρόντες στις έρευνες ήταν και οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ότι σήμερα, Τετάρτη, θα πρέπει να δώσουν δείγματα DNA για να μπορούν να ταυτοποιηθούν ευρήματα από τους τρεις εργαζόμενους που δεν είναι αναγνωρίσιμα.

Με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών, χτες ορίστηκαν τέσσερις πραγματογνώμονες που θα ερευνήσουν τα αίτια της ισχυρής έκρηξης.

Χτες παρέμενε στον τόπο του δυστυχήματος το κλιμάκιο του τμήματος εκρηκτικών ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ. από τη Θεσσαλονίκη λαμβάνοντας δείγματα από τον χώρο ενώ παράλληλα συνεχίστηκε ο έλεγχος για υπολείμματα εκρηκτικής ύλης που πιθανώς θα δημιουργούσαν θέματα ασφαλείας στα συνεργεία που θα εργαστούν τις επόμενες μέρες.

Οι εμπλεκόμενες αρχές θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί οτιδήποτε για τα αίτια της έκρηξης, αλλά ήδη γίνεται λόγος για λάθος, είτε τεχνικό είτε ανθρώπινο, που συνέβη πιθανότατα κατά τη διαδικασία έναρξης λειτουργίας της μονάδας παραγωγής συσκευασίας και γαλακτωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ