Τετάρτη 16 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Εγγυητής» του υπερμνημονίου!

Δεν πρόλαβε καλά καλά να δημοσιοποιηθεί η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που ανέφερε ότι «η δημοσιονομική ασφάλεια της χώρας απαιτεί μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση», δηλαδή συναίνεση στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής προκειμένου να ενισχυθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε συνθήκες κρίσης, και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, με την οποία προτείνει τη δημιουργία μιας ειδικής διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα αναλάβει «ως έργο εθνικού ενδιαφέροντος την εποπτεία, τον έλεγχο, τη συνεχή αξιολόγηση και επαναξιολόγηση του τρόπου χρηματοδότησης, του τρόπου εφαρμογής και της πορείας υλοποίησης των δράσεων και των οροσήμων που αφορούν τους πόρους του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Ελλάδα, καθώς και των πόρων του ΕΣΠΑ 2021 - 2027». Μάλιστα, ζητά και τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής ώστε να επιτραπεί ο εξοπλισμός της επιτροπής αυτής με παραπάνω εξουσίες, που θα εποπτεύουν το «δίκαιο» μοίρασμα των κονδυλίων ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους και την υλοποίηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που τα συνοδεύουν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει έτσι να δηλώσει «εγγυητής» του «κοινού προγράμματος» με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η εναλλαγή κομμάτων στη διακυβέρνηση της χώρας θέτει «εκ των πραγμάτων ζήτημα διαφύλαξης του διαχρονικού και εθνικού ορίζοντα των πολιτικών και των δράσεων που αφορούν την ανάπτυξη της χώρας στη μεταπανδημική περίοδο»!

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να στρατεύσει τον λαό στα σχέδια αυτά του κεφαλαίου, στην επιστολή του ο Αλ. Τσίπρας προτάσσει την ακρίβεια που πλήττει τον λαό για να ισχυριστεί ότι «οι συγκεκριμένοι πόροι (...) μπορούν να στηρίξουν πραγματικά την κοινωνία», κρύβοντας ότι αυτοί έρχονται «με οδηγίες χρήσης» απευθείας σε ελάχιστους ομίλους και για την ενίσχυση της στρατηγικής του κεφαλαίου, που φουντώνει την ακρίβεια και τη φτώχεια για τον λαό, ο οποίος για την εκταμίευσή τους θα ματώσει, με νέα βαριά αντιλαϊκά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ