Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στους δρόμους οι αυτοαπασχολούμενοι και βιοπαλαιστές ΕΒΕ

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί
Το δικό τους μαζικό και μαχητικό «παρών» στον κοινό αγώνα μαζί με την εργατική τάξη ετοιμάζονται να δώσουν αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ από όλη την Αττική, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

«Βγαίνουμε στον δρόμο γιατί αρνούμαστε να ταΐζουμε τα μονοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί η δική μας ανακούφιση θεωρείται παράλογη και "εκτός δημοσιονομικής πραγματικότητας" και την ίδια στιγμή δισεκατομμύρια μοιράζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τον "αναπτυξιακό" και άλλους νόμους, πηγαίνοντας στις τσέπες των καρχαριών της "πράσινης" και "ψηφιακής" ανάπτυξης, στους καρχαρίες της Ενέργειας, του Τουρισμού κ.λπ. Χρήματα πληρωμένα βεβαίως από τη φορολόγηση του λαού. Βγαίνουμε στον δρόμο γιατί αρνούμαστε να φορτωθούμε τον λογαριασμό της "επόμενης μέρας". Γιατί η ΕΕ και το ΔΝΤ προετοιμάζουν το έδαφος, μιλώντας για στροφή στη δημοσιονομική εξυγίανση, για περιορισμό των ελλειμμάτων. Αρνούμαστε να ματώσουμε και πάλι για το χατίρι των λίγων», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΟΒΣΑ.

«Ενωμένοι όλοι οι επαγγελματίες, χέρι χέρι με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στον κοινό αντίπαλο, μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες μας για μια ζωή καλύτερη», συνεχίζει, προβάλλοντας διεκδικήσεις πρώτα και κύρια για όσους έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που έχουν μικρότερα εισοδήματα: Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη σε επαγγελματίες που πλήττονται λόγω πανδημίας, επίδομα ειδικού σκοπού για όσους νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα, διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες, επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος κ.λπ.

Μέχρι στιγμής συμμετοχή έχουν δηλώσει:

Οι Ομοσπονδίες: Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας.

Τα κλαδικά Σωματεία ΕΒΕ: Συντεχνία Επιπλοποιών, Βιοτεχνών Μετάλλου, Επισκευαστών Αυτοκινήτου, Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών «Η Αδελφότης», Αρτοποιών Αθηνών, Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων «Η Αναγέννηση», Μικροκαταστηματαρχών Υποδηματοποιών Αθηνών και Προαστίων, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας, Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, Αυτοαπασχολούμενων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής, ΣΕΗΕΑ (Ηλεκτρολόγοι Αθήνας), Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, Ενωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας, Σύλλογος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας.

Οι Ενώσεις ΕΒΕ - Εμπορικοί Σύλλογοι: Δήμου Αθήνας, Αχαρνών, Ιλίου, Νίκαιας, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Αγ. Δημητρίου - Μπραχαμίου, Καλλιθέας, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Κορυδαλλού, Νέου Ηρακλείου, Περιστερίου, Φυλής, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ν. Ερυθραίας.

Οι Επιτροπές Αγώνα Επαγγελματιών στην Εστίαση, Ταξί, Λογιστών, Λαϊκών Αγορών.

Στο υπουργείο Μεταφορών διαμαρτυρήθηκαν χτες οι ταξιτζήδες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών με τα ταξί τους πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί, θέτοντας στο επίκεντρο τα ζητήματα της ακρίβειας και της μείωσης του καθημερινού εισοδήματος ενώ αυξάνεται το κόστος ζωής, του βραχνά της αντικατάστασης του αυτοκινήτου που η κυβέρνηση αρνείται να επιδοτήσει εκτός κι αν είναι ηλεκτρικό, της προώθησης πολιτικών που οδηγούν στην παραπέρα «απελευθέρωση» του μεταφορικού έργου και στη διευκόλυνση της εισόδου μεγάλων εταιρειών. Παράλληλα οι Επιτροπές καταγγέλλουν τις πλειοψηφίες των ΣΑΤΑ και ΠΟΕΙΑΤΑ, που έχουν «πάθει αφωνία μπροστά στα προβλήματα» και στηρίζουν την κυβερνητική πολική.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Ξιφαρά, προβάλλοντας αιτήματα όπως κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα καύσιμα, επιδότηση και αντικατάσταση του αυτοκίνητου ταξί, φτηνότερα τιμολόγια για ηλεκτρική ενέργεια, καμία διακοπή ρεύματος κ.λπ.

Μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτης Μαυρίκης εκ μέρους της αντιπροσωπείας ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε απάντηση στα αιτήματα, αντίθετα προσφέρει τη στήριξή της στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ανέδειξε την ανάγκη για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και κάλεσε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 27 Φλεβάρη, ώστε να απαιτήσουν να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις. Κάλεσε επίσης σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη και σε προσυγκέντρωση με τα οχήματα στις 10 π.μ., Σπύρου Πάτση και Καβάλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν ενάντια στη φοροκαταιγίδα, απαιτούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος(2023-11-07 00:00:00.0)
Στους δρόμους στις 8 Νοέμβρη κόντρα στη φοροληστεία(2023-10-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2023-10-27 00:00:00.0)
Οι οργανώσεις που υπογράφουν(2020-07-02 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις για την κινητοποίηση στις 31/10(2018-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ