Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Οι κίνδυνοι της εμπλοκής στο επίκεντρο της κινητοποίησης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «σχέδιο μάχης» των σωματείων της Αλεξανδρούπολης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνουν το Σάββατο 26 Φλεβάρη ενάντια στην ακρίβεια και για την προστασία της δουλειάς και της Υγείας. Πλάι σε αυτά, οι επικίνδυνες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και Ρωσίας με επίκεντρο την Ουκρανία διατηρούν στο προσκήνιο και το αίτημα του κινήματος για το ξήλωμα της παρουσίας των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη.

Τα σωματεία της περιοχής «οργώνουν» τους χώρους δουλειάς προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, να φτάσει το κάλεσμα αγώνα παντού. «Αυτό το διάστημα το σωματείο μας, μαζί με άλλα συνδικάτα και συλλόγους, δίνει τη μάχη στους χώρους δουλειάς για να υπερασπιστεί τις ανάγκες των εργαζομένων, για να αποπληρωθούν δεδουλευμένα, για αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις», λέει στον «Ριζοσπάστη» ο Αποστόλης Κρεωνάς, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, στις διάφορες παρεμβάσεις και δράσεις των σωματείων, οι εργαζόμενοι μεταφέρουν την ιδιαίτερη ανησυχία τους για την εμπλοκή ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης και συνολικά του Εβρου στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, καθώς η περιοχή έχει μετατραπεί σε «βασικό κόμβο διεκπεραίωσης» των στρατευμάτων τους.

«Με την παρουσία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην πόλη μας και με τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία πολλοί εργαζόμενοι αναρωτιούνται: "Μπορούμε να διεκδικήσουμε και να ζήσουμε με καλύτερους όρους όταν απειλούμαστε άμεσα με πολεμική εμπλοκή; Για τίνος το όφελος κινδυνεύουμε;"», συνεχίζει ο Απ. Κρεωνάς, υπογραμμίζοντας ότι «η μεταφορά εξοπλισμού και στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από την Αλεξανδρούπολη και τις άλλες βάσεις στη χώρα μας βάζει στο στόχαστρο των ανταγωνισμών τους και πάλι τον λαό της περιοχής μας. Από τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτά τα σχέδια οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις προσδοκούν την αύξηση των κερδών τους».

Τα σωματεία της πόλης, μαζί με τις υπόλοιπες διεκδικήσεις, απαιτούν:

-- Να κλείσουν τώρα η βάση στην Αλεξανδρούπολη και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλη τη χώρα. Να μην χρησιμοποιηθούν οι υποδομές και στρατόπεδα για τη μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων.

-- Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι σε αποστολές εκτός συνόρων. Καμία συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτικών στα πεδία των συγκρούσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί τώρα η Συμφωνία για τις βάσεις! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!(2022-05-05 00:00:00.0)
Το «όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» σημαίνει πάλη ενάντια στην ελληνική εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα(2022-03-03 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας(2022-03-01 00:00:00.0)
Καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση(2022-02-23 00:00:00.0)
Ως εδώ! Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς!(2022-02-17 00:00:00.0)
Η Αλεξανδρούπολη δεν είναι «φιλόξενη πόλη» για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς!(2021-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ