Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Στο πόδι» για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής. Στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση

Εξόρμηση σε διαλογητήρια στη Νάουσα
Εξόρμηση σε διαλογητήρια στη Νάουσα
Τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού το Σάββατο 26 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, δίνουν καθημερινά τα εργατικά σωματεία και οι άλλοι μαζικοί φορείς των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με πολύμορφες δράσεις και παρεμβάσεις, με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, αλλά και με πικετοφορίες, μεταφέρουν καθημερινά το κάλεσμα αγώνα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος, κόντρα στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη των λίγων.

Στη Θεσσαλονίκη, προσυγκεντρώσεις έχουν ορίσει: Το ΣΕΤΕΠΕ στις 11.30 π.μ. στη συμβολή Μητροπόλεως με Αριστοτέλους, τα Σωματεία της Βιομηχανίας στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Αθωνος, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας στις 11 π.μ. στο ΕΚΘ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία του Δημόσιου στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς

Τα συνδικάτα συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα σε όλους τους κλάδους. Π.χ. το ΣΕΤΗΠ προγραμματίζει εξορμήσεις σε «Ιntracom», «Intrasof», «Epsilon Net», OTE Φοίνικα. Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών σε «Κonva SA», «Eurimack», «Kολιός» στο Κιλκίς και σε «Μπάρμπα Στάθη», «Εδεσμα», «Artima», «Παπαδόπουλος», «ΔΕΛΤΑ» και «Οhonos Snack» στη ΒΙΠΕ Σίνδου. Αντίστοιχα, το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας σε «Multifoam», «Palaplast», «Tosoh», «HB Body». Το Σωματείο Τύπου - Χάρτου σε «Χατζόπουλο», «DS Smith», «Nova Packaging», το Σωματείο Ιματισμού στη «Μινέρβα», το Σωματείο Iδιωτικών Υπαλλήλων σε Μεταφορικές στο Καλοχώρι, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και στις αποθήκες τους, στα εμπορικά κέντρα. Το ΣΕΤΕΠΕ σε παρασκευαστήρια, στη Λέσχη ΑΠΘ και σε επισιτιστικά καταστήματα.

Σήμερα εξάλλου, στη 1 το μεσημέρι, τα Σωματεία Οικοδόμων, Μισθωτών Τεχνικών και Επισιτισμού - Τουρισμού καλούν σε «τσίκνισμα» στο αμφιθέατρο στην περιοχή του Φοίνικα.

Δράσεις στις γειτονιές

Σήμερα Πέμπτη προγραμματίζονται πικετοφορίες στις 6.30 μ.μ. από φορείς στα Κουφάλια και στις 7 μ.μ. από φορείς σε Εύοσμο - Κορδελιό. Επιπλέον, στις 6.30 μ.μ. οι φορείς της Πολίχνης προγραμματίζουν περιοδεία στο «Τρίγωνο» και στην τοπική αγορά.

Στο μεταξύ, καθημερινά αυξάνεται και ο κατάλογος των σωματείων και φορέων που καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Στα δεκάδες σωματεία και φορείς προστέθηκαν χτες η Eπιτροπή Aγώνα Εργαζομένων «Thrakon», το Σωματείο Eργαζομένων στην κατασκευή του Mετρό Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί χτες το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας περιόδευσε σε διαλογητήρια της Νάουσας, μεταφέροντας το κάλεσμα για το συλλαλητήριο. Στη συζήτηση έγινε αναφορά και στον κίνδυνο των επιπτώσεων από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς πολλοί συνεταιρισμοί εξάγουν φρούτα στη συγκεκριμένη χώρα.

Στην Πέλλα, σωματεία και φορείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Γιαννιτσά.

Αναχωρήσεις λεωφορείων

Κατερίνη, 10.30 π.μ., από κεντρική πλατεία. Σέρρες, 10 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Νάουσα, 9.30 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Βέροια, 10.15 π.μ., από το Ρολόι. Λεωφορεία δρομολογούνται και από περιοχές της Θεσσαλονίκης: Στις 10.45 π.μ. από την πλατεία Εύοσμου, με ενδιάμεσες στάσεις στο δημαρχείο Σταυρούπολης, στο δημαρχείο Πολίχνης, στην πλατεία «Ρολόι» στη Νεάπολη και στο δημαρχείο Συκεών. Στις 10.30 π.μ. από την πλατεία στα Κουφάλια, με ενδιάμεσες στάσεις στην πλατεία Χαλκηδόνας, στο Αγιο Αθανάσιο και στα Διαβατά. Στις 10.45 π.μ. από το δημαρχείο στην Περαία. Στις 11 π.μ. από το Αλσος Αγ. Τρύφωνα στη Θέρμη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ